Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Hogyan tudnám leghamarabb...

Hogyan tudnám leghamarabb elmúlasztani a hátfájást?

Figyelt kérdés

Szerintem becsípődhetett egy ideg, vagy hasonló, nem értek hozzá. Csak sétáltam ma és egyszercsak megfájdult. Azóta se jobb, se rosszabb. Érdekes, ha mozgok pl sétálok akkor közben nem fáj, csak ha mondjuk lehajolok, vagy épp fekszek és felkelek, vagy fordulok. Nem túl szerencsés időben jött a dolog, rengeteg munkám lenne amit kéne csinálnom. Hogyan lehetne gyorsan elmúlasztani, vagy ilyenkor mi a teendő és mit tilos csinálni? kb meddig fog tartani ez és szerintetek mi lehet az oka?

F/23

2015. máj. 17. 00:14
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez nem tűnik túl súlyosnak, egy komolyabb idegbecsípődésnél próbaképpen sem hajolgatnál meg fordulgatnál, egy igazi lumbágónál pedig olyan hátfájása van az embernek, hogy annak örül, ha naponta kétszer egy járókeretbe kapaszkodva ki tud sántikálni vécére. Az ilyenek hónapokig is eltarthatnak, a tied valószínűleg pár nap alatt elmúlik. Nem biztos egyébként, hogy idegbecsípődés, egyfajta izomgörcs is lehet, amit a csigolyák szabálytalan elmozdulása vált ki a gerinc melletti izmokban.

Az biztos, hogy kímélet és nagyon óvatos mozgatás kell neki. A fordulást, hajolgatást a lehető legnagyobb mértékben kerüljed. A hátadon aludj kemény felületen (például a padlóra terített pokrócon vagy nagyon vékony matracon, esetleg felpolcolt lábbal). Lehetőleg minél kevesebbet ülj, és egyáltalán, kerüld azokat a mozdulatokat meg testhelyzeteket, amelyekben fáj.

Ezen kívül kenegetheted különböző krémekkel (én Flector gélt szoktam használni, de van legalább húszféle ilyen, gyógyszertárban tudnak ajánlani) és szedhetsz fájdalomcsillapító-gyulladáscsökkentő gyógyszert. Általában az ilyen jellegű fájdalomra jó a vény nélkül kapható Voltaren.

Ezt leszámítva semmi többet nem tudsz csinálni, minthogy óvatosan és türelmesen vársz, hogy elmúljon. És persze amikor elmúlt, utána is óvatosan, kíméletesen mozogj egy-két hétig.

2015. máj. 17. 00:50
 2/2 anonim ***** válasza:
Inno reuma forte krémmel jól be kell dörzsölni, nyújtógyakorlatok is jók ilyenkor (óvatosan).
2015. máj. 17. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!