Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Egy ujj leszakadása az pontosa...

Egy ujj leszakadása az pontosan milyen sérülés? Úgyértem pontosan mi sérül meg (ideg, ín, ér, izom, csont vagy más) aminek következtében a teljes ujj leszakad?

Figyelt kérdés
Köszönöm előre is a válaszokat.

2015. máj. 1. 10:38
 1/5 anonim ***** válasza:
Mindegyik sérül, különben nem szakadna le. Ha bármelyik rész is tart akkor csak részleges az amputáció.
2015. máj. 1. 10:41
 2/5 anonim ***** válasza:
Meglepő lesz a válaszom,de minden :D
2015. máj. 1. 10:41
 3/5 A kérdező kommentje:

Koszi a gyors valaszokat:)

De tenyleg minden megserul?Ezt azert nem hittem volna.Azt hittem hogy ez csak idegszakadas.Es ha mondjuk mar csak a bor tartja az ujjat,akkor is minden?

2015. máj. 1. 10:48
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Most tök őszintén: ha valami kettészakad akkor ketté van szakadva, semmi nem marad épen. A kérdést sem értem hogyan jött...

A csont néha a helyén marad, de ez is a helytől és a trauma milyenségétől függ. Viszont ebben az esetben úgysem tudják megmenteni az ujjat, tehát legkésőbb a műtőben a megmaradt csontvéget is levágják.

2015. máj. 1. 10:53
 5/5 anonim ***** válasza:
Próbáld meg minden bonyolítás nélkül csak a magyar szavak helyes értelmezését. "Úgy értem pontosan mi sérül meg (...) aminek következtében a teljes ujj leszakad". Ebből a kérdésből a "kulcs rész" a "teljes ujj leszakad". Tovább elemezve a mondatot "teljes ujj" azaz kicsit kutakodva a jelentések között a teljes -> egész, mindenre kiterjedő. azaz ha a teljes ujj leszakad akkor az egész leszakad azaz az adott ujj és a kéz többi része eltávolodik egymástól. azaz minden ami az ujjban van az elszakad... Minden más esetben részleges amputátióról beszélünk, azaz nem a teljes ujj szakad le csak annak egy része. Azaz a fentiek közül valami "egyben marad". A mértéktől függően vagy sikerül megmenteni, vagy nem és akkor a műtőben befejezik a "fél munkát" és "teljes amputátió lesz belőle".
2015. máj. 26. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!