Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Ezzel orvoshoz menjek? Nagy a...

Ezzel orvoshoz menjek? Nagy a baj? Vagy mit jelenthet?

Figyelt kérdés

6 napja "meghámoztam" dobozvágóval az hüvelykujjam.

A legalsó gyűrődéstől kb másfél centi hosszan és egy centi szélesen felhajtottam a bőrt és némi alsóbb szövetet, de nem vágtam le teljesen.

Akkor nagyon vérzett, szorítókötést csináltam rá, a fityegő husi szépen visszatapadt, és egy U alakú seb lett belőle.

Ami a panasz, hogy az U közepe és utána a bőr a körmömig szinte teljesen érzéketlen.

Nincs elszíneződés, a seb szépen gyógyul, az ujjam hajlik.

Ez normális?

2015. ápr. 28. 21:42
 1/4 Zsóka__ válasza:
Ha a levágott bőr alatt nem fog begyulladni, a seb szépen be fog gyógyulni magától is, és visszatér az érzékelés is. Gondolom, most egy kicsit duzzadt is. De a nagyságát, a mélységét te látod és te érzed, milyen az ujjad.
2015. ápr. 28. 21:49
 2/4 A kérdező kommentje:

Szó szerint húsba vágtam, elég mélyen. Nem bírtam megnézni. Elég tiszta vágás, csak a seb körül duzzadt picit. És alig fáj.

Miután elállt a vérzés egy darab aloét kötöttem rá.

2015. ápr. 28. 21:53
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilyen egyszer, hónaplig érzéketlen volt az a rész, de egy idő után helyrejött.
2015. ápr. 29. 07:03
 4/4 anonim válasza:
Én is jártam így, bár én csontig vágtam ( szerencsére a csontot nem érte csak kilátszott ) be az ujjam és tapétavágó késsel... jól kinyomkodtam belőle a vért hideg folyó víz alatt utána lefertőtlenítettem majd körbetekertem papírzsebkendővel és amilyen erősen csak bírtam szigetelőszallaggal körbetekertem a papírzsepit, a seb már alig látszik és azt hiszem egy-másfél hónappal a seb teljes begyógyulása után visszatért az érzékelés az ujjam végébe...
2015. ápr. 29. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!