Hogyan kell életmentő injekciókat beadni?
Arra vonatkozik kérdésem, hogy hogyan kell injekciót beadni olyan helyzetben, amikor végképp szükséges?
Például túrázás közben méhcsípésre allergiás embernek kalcium injekciót?
Azt szeretném kérni, hogy az ilyen jellegű (életmentő) szerek beadásának módját írjátok le. Melyiket milyen tűvel, milyen szögben, hova.
48%-os: Biztos, hogy neked van bármi közöd is az egészségügyhöz? Mert a kommentjeid alapján..jesszusom.
"amikor az igaz h már vénát se találsz neki, ugye se keringése se semmi lassan, na most ilyen esetre mondod, hogy adjunk egy sc-t? (akármit is?)"
A kérdező laikus, nem mentős. Nincs nála egy egész mentős felszerelés. Szerinted ha mondjuk valakit megcsíp egy méhecske, és allergiás rá, kap egy anafilaxiás reakciót, akkor nem egyszerűbb elővenni a táskájából a pent és beledöfni, mint szerezni (egy mező közepén pl.) egy vénázós szettet, vénát keresni, adrenalint, fizsót, kihígítani, beadni?
"pont nyugati gimiseknél láttam mikor nálunk voltak, hogy mindegyiknél ott volt az övtáskájában egy ampulla 125-ös metylpr. + 1 2-es fecsi + tű + karszorító, és el se mentek sehova anélkül"
Ugyan áruld már el, ilyet hol láttál, mert szerintem ilyen a világon nincs...
"de én azért mentőzésnél is első helyen, pontosabban amolyan ásznak tartom a kortikoszteroidot, mert ha már az se, akkor sztem ott igazából az esély nulla"
Nem nagyon engednélek mentő közelébe, ha valóban úgy gondolod, hogy minden problémára a metylprednisolon az aduász. Mondjuk egy hypertensiv krízisben mire is mész vele pl?
"És igenis léteznek speckó ilyen vészhelyzeti alkalmakra kifejlesztett komplexebb spasmus-oldó ill. corticoster. készítmények,"
Tudod te egyáltalán, hogy hogyan hat a szteroid? Elárulhatnád, hogy milyen "speckó" szerről beszélsz, hátha tanulok ma is valamit...
Még egyszer megkérdezem:
1. Honnan a francból lenne egy nem eü végzettségű embernél metylprednisolon?
Ha véletlen lenne is, honnan a francból tudná, hogy miben szabad adni és milyen dózisban?
2. Honnan lenne egy laikusnál vénázáshoz alkalmas szett?
Azokat az életmentő injekciókat, amiket egy laikus is hozzáférhet és használhat, azokat leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!