Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Elmozdulhat az összetűzött csont?

Elmozdulhat az összetűzött csont?

Figyelt kérdés

Eltörtem az egyik kézközép csontom a dokik műtéttel összetűzték kb 2 hete. Lehet belőle bajom ha alap feladatok elvégzésére használom a kezem, de nem erőltetem meg?

Illetve ha kiszedik a fémet belőle utána mennyi ideig nem lehet erőltetni?

2015. márc. 29. 23:03
 1/1 anonim ***** válasza:
Sajnos elmozdulhat, vigyázz rá. Annyit csinálj a kezeddel, amennyit a doki mondott. Nem szoktak mozdulatlanságot kérni, sőt, a vérkeringés fokozása érdekében ujjakat mozgatni, stb. kell, dehát mindez függ a törésed helyétől. Szóval hallgass a dokira, aki összedrótozott. A fémkivétel után eléggé hamar terhelhető, dehát ez is függ a törés milyenségétől, a csontosodás sebességétől, stb. Szóval újra: hallgass a dokira, ő már rengeteg kézcsontot összedrótozott valószinűleg. Nekem a törött csuklómba raktak fémet, 13 hónap mulva vették ki. De én 50 felett vagyok, fiataloknak minden gyorsabban megy, a csontgyogyulás is.
2015. ápr. 1. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!