Emeléstől, hirtelen mozdulattól visszatérő alhasi fájdalom oka?
Tavaly májusban egy hirtelen mozdulattól (ágyról felpattanva lépcsőre futás) elkezdett fájni a hasam alja jobb oldalon, kb. a csípőcsontommal egy vonalban, a vakbél körül. Voltam orvosnál, elküldött hasi ultrahangra, de nem találtak semmit. Ezután nyáron egy nehezebb tárgy felemelése után jelentkezett ugyanez a fájdalom, viszont ekkor már 2 hétig tartott és a jobb oldai mellékherém tájékán is fájt. Ezalatt a 2 hét alatt volt olyan stádium, amikor köhögésre is vagy mozdulatokra bele nyílalt a fájdalom a hasamba. Ekkor is jártam orvosnál, szintén ultrahangra küldött, de negatív eredmény született akkor is. Azóta is előjön emelésekkor, hirtelen mozdulatokra, illetve néha csak úgy magától is. Időtartama a megerőltetés fokától is függ, mostanság általában a mellékherétől sugárzik a fájdalom az alhasba. De olyan eset is van, amikor csak az alhasam fáj. (Jártam here ultrahangon is gyakori herefájdalom miatt, igaz még az első alhasi fájdalom előtt, de nem találtak semmiféle elváltozást, ráfogták hogy biztos enyhe gyulladás van, amit nem mutat még az uh sem.)
Esetleg lehet kisebb sérv, amit az ultrahanggal nem vettek észre? Tapintásra nem találok semmi szokatlant, viszont ahogy nyomogattam most egy kicsit fokozódott a fájdalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!