Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Őszi bokatörésem miért nem...

Őszi bokatörésem miért nem tünetmentes?

Figyelt kérdés

Én 14 éves rendszeresen sportoló srác vagyok.

Az elmúlt év szeptemberének közepén, az egyik iskolai röplabdaszakkörös „edzésen” sajnos igen szerencsétlenül fogtam talajt és magam alá bicsaklott a jobb bokám. Már akkor nagyon nehezen tudtam ráállni. Rögtön el is mentem orvoshoz. A vizsgálatok során kiderült, hogy két bokacsontomból is letört egy-egy kisebb darab. 6 hét gisz következett. Utána 3 hét gyógytorna.

A röplabdát NEM CSAK iskolai szintem csínálom/űzöm.

A gyógytorna után (kb. nov. vége) kezdhettem meg a könnyített és fokozatos edzéseket.

A probléma az, hogy a jobb bokámmal mai napig szenvedek, ugyanis majdnem minden felugrásnál belenyilall, ill. minden edzés után erősebb fájdalom jelentkezik, valamint fel is dagad a jobb bokám. A furcsa az, hogy az utóbbi 1-2 edzés után azt tapasztaltam, hogy a feldagadás NEM CSAK a jobbnál HANEM már a bal bokámnál is jelentkezett.

Számomra az is furcsa, hogy a gipszlevétel után közel 5 hónappal is járáskor kicsit kifordítom a jobb bokámat.

Mit tehetek, hogy a fájdalom csökkenjen vagy megszűnjön? Mit tehetnék, hogy sem a jobb sem a bal bokám ne dagadjon fel? Hagyjam abba a sportot vagy sem? Miért van az, hogy ennyi idővel a sérülés (ill. gipszlevétel) után kicsit kifordítom járáskor a jobb bokámat?

A válaszaitokat, javaslataitokat, tanácsaitokat előre is köszönöm!

2015. márc. 21. 18:57
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia

ez valamilyen szinten "normális"

nekem 10 éves koromban tört el a karom de még most is szokott fájni időváltozások előtt (34 vagyok)

Azért nem árt ha a háziorvosnak szólsz, mert azzal nem vesztesz semmit.

Valamennyivel lehet, hogy érzékenyebb lesz de nyilalló fájdalmaknak nem nagyon szabadna már előjönni.

2015. márc. 21. 19:07
 2/3 anonim ***** válasza:
El sem olvasom, már az első mondatnál tudni lehetett. Visszatért az állandó lábsérüléses.
2015. márc. 21. 19:17
 3/3 anonim válasza:

Szia!

Sajnos a leírtak előfordulhatnak, de a nyilalló fájdalom az már (szerintem) sem természetes.

Nekem is volt bokatörésem. Nekem csak erős túlterheléskor jelentkezik egy minimális fájdalom. (Ez inkább tesióra után jellemző.)

2015. márc. 21. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!