Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Mikor fog elmúlni egy forrázás...

Mikor fog elmúlni egy forrázásos égési sérülés után a bőr barnás színe?

Figyelt kérdés
Még szeptemberben leforráztam magam kb. 80-90 fokos vízzel a hasamon. Csak 1-2 napig fájt, kivörösödött és felhólyagosodott majd lehámlott (bár inkább levedlésnek mondanám). A levált bőr helye behegesedett de ezek már mind begyógyultak, de a vörösség helyét átvette egy barnás szín, mintha foltokban barnultam volna le és elég sötét is a színe. Ennek már 2-3 hónapja lassan úgyhogy most már vannak aggályaim. Akinek volt hasonló tapasztalata vagy ismer ilyen embert, le tudná írni hogy kb mikor várható hogy elmúljon a szín? Meg olvastam olyat hogy néha bőrátültetésre is szükség lehet, ennek lehet kapcsolata a barna színnel? A válaszokat előre is köszönöm.

2014. dec. 4. 23:29
 1/5 anonim válasza:
55%
Én öngyújtóval lettem leégetve (fiatalság bolondság...). Ennek már több, mint két éve, és a heg él és virul. Az a probléma az égési sérülésekkel, hogy a bőr alsóbb rétegei is megsérülnek, és minél mélyebb a sérülés, annál sötétebb a heg. Szóval több, mint valószínű, hogy nem fog elmúlni, ha eddig nem múlt el. Nekem egy nagyon picit halványult, de semmi extra. Engem speciel nem zavar, de ha téged igen és hajlandó vagy befektetni akkor szerezz be egy Dermatix Ultra szilikon gélt. Elég drága, de nekem közeli ismerősömnek is jó tapasztalatai voltak vele. Hallottam már mélyhámlasztásról meg lézerkezelésről is, ezek is drágák, de konkrét tapasztalatom nincs velük.
2014. dec. 5. 00:18
 2/5 A kérdező kommentje:
Valamennyit azért halványodott már, tehát látszik hogy valami történik csak nagyon lassú. Azért érdekelne hogy másoknak ha volt ilyen az mennyi idő alatt tűnt el, mert jó lenne ha nyárig megszabadulnék tőle.
2014. dec. 5. 00:26
 3/5 anonim ***** válasza:
78%
Szia! Nekem is halványodott egy darabig..Aztán befejeztem és úgy maradt.. Reménykedj, de sajnos nekem nem múlt el..
2014. dec. 5. 06:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Én egyszer a sütővel égettem meg a karom, egy hosszú csík lett rajta, ami egy idő után kifehéredett, 1 év után múlt el teljesen.
2014. dec. 5. 08:34
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Több. mint 2 éve forráztam le a karom forrásban levő vízzel.

Az alkarom több mint felén másodfokú égés volt.

A traumatológus leszedte az összes bőrt róla.

1 hónapig jártam kötésre, utána itthon köthettük és kezelhettük.

A seb helyének kb. 3/4-én még most is más színű a bőröm.

A bőrátültetésnek nincs köze a bőröd barna színéhez.

Még a tiédtől súlyosabb esetekben sem kell bőrátültetés (pedig vannak csúnya égési sérülések)

Amikor történt, akkor kellett volna jobban odafigyelned a kezelésre. Ha megfelelően kezelted volna, nem hegesedett volna.

2014. dec. 5. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!