Van itt köztetek ortopédus hogy ezt elmagyarázná?
Üdvözletem! A jobb térdem miatt mentem el MR vizsgálatra es email-en keresztül ezt a levelet kaptam:
A vizsgálatot MagFinder II 0.32 T készülékkel végeztük
A vizsgálat során használt mérések: T2 (axiális), T1, T2 nyílirányú (sagittalis), STIR
függőleges síkú (coronalis)
A térdízületben kp mennyiségű folyadék van. Az elülső keresztszalag nem szélesebb,
állományában vízjelmenetű rostok vannak-húzódás utáni állapot. A medialis meniscus elülső
szarva inhomogén szerkezetet mutat apró vízjelmenetű gócokkal, a medialis tibia-
condylusban sávszerű ödéma van.
A térdhajlatban kóros eltérés nincs.
Vélemény: Az elülső keresztszalag húzódása utáni állapot. A medialis meniscus elülső
szarvának sérülése. (Fluid in the knee-articulation. Strain of the ACM. Injury of the anterior
horn of the medial meniscus. Bone-oedema in the medial tibial condyle).
Mivel Magyarországon csináltattam az MR-t nem pedig Szerbiában ahol élek mit ne mondjak az orvosok nagy ívben fájt a fülük a térdemre...
Az a kérdésem hogy komoly e a gond? Műteni kell e? Na meg ha valaki elmagyarázná úgy mint egy 5 évesnek nagyon hálás lennék!
Fordítok:
Az ízületi folyadék mennyiséges normális.
Az elülső keresztszalagon húzódás jelei mutatkoznak.
A belső (mediális, itt: másik láb felé eső) porckorongon ( meniscus)valami nem teljesen olyan, mint máshol, az elváltozás apró gócokban jelentkezik.
A sípcsont (tibia) belső (másik láb felé eső) ízületi "tálcáján" (gyulladásos?) vizenyő.
További pontosításért lásd a képeket:
Azt nem tudom megmondani, hogy mennyire súlyos, mert a kéeket nem látom;de mivel szakadást egyértelműen nem ír, sem törést, nem hiszem, hogy műteni kéne. Pihentesse, esetleg gyulladásgátlót írhat orvos, ha szükségesnek látja.
Nagyon hálás vagyok a válaszért! szivessen elküldenem önnek azokat az MR-es kepeket amit cd-n kaptam de fogalmam sincs hogy hogy kell mert ezek nem olyan jpg formatumu képek... :-(
De a válaszért nem győzök hálálkodni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!