Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Bokasérülés Mit tegyek? (t. Lent)

Bokasérülés Mit tegyek? (t. Lent)

Figyelt kérdés

Tegnap reggel rosszul léptem. Roppant egyet a bokám. Azóta is fáj. Itthon pihentetem és borogatom/borogatjuk. Mennyek el vele orvoshoz? Lehet-e komojabb baja a bokámnak?

Tapasztalatokat köszönöm!

2014. nov. 12. 11:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Pihenés, jegelés, fáslizás. Ha nem javul pár nap alatt érdemes megmutatni a baleseti sebészeten.
2014. nov. 12. 12:57
 2/5 anonim válasza:

Én csak akkor tanácsolnám az #1 válaszoló válaszát - ha a jelen állapotodban NEM TUDSZ ELMENNI illetve SENKI NEM TUD ELVINNI orvoshoz.

Közvetve van tapasztalat is. Az öcsém (20) néhány éve HASONLÓÁN járt. 3-4 napig annyira fájt a bokája, hogy RÁÁLLNI is ALIG TUDOTT. Amikor ENYHÜLT a fájdalom ELMENT ISKOLÁBA. Rögtön az "első nap" a tesiórán RÁSÉRÜLT, de annyira, hogy RÁÁLLNI SEM TUDOTT. Az iskolából az ISKOLABUSZ elvitte a TRAUMATOLÓGIÁRA. A szakorvosi vizsgálatok BOKASZALAG-SZAKADÁST állapítottak meg.

Hetekig volt gipszben a lába. Nem volt könnyű egyáltalán azok a hetek sem NEKI sem a CSALÁDNAK!

Semmi képpen NE kockáztasd a dolgot. Mihelyst tudsz menj el vele orvoshoz!

2014. nov. 12. 18:34
 3/5 anonim ***** válasza:
Végül elmentél vele orvoshoz?
2014. nov. 13. 15:11
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem mennyek, hanem menjek.

Persze, menjél el, de ha rá tudsz lépni, akkor csak zúzódás, húzódás lehet, amit pihentetni kell, borogatni, de elég hosszasan gyógyul, talán hosszabban, mint a törés. Legalább 6 hét.

2014. nov. 14. 10:39
 5/5 A kérdező kommentje:

A baleset kedden történt. Bizonyos okokból CSAK MA tudtunk elMENNI ORVOSHOZ.

Az orvos sajnos RÉSZLEGES-SZALAGSZAKADÁSt állapított meg. Fekvőgipszet kaptam, melyet 2 hét múlva vesznek majd le.

2014. nov. 14. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!