Égési sérülésnél meddig hagyják a kötést a sebemen?
Figyelt kérdés
4 napja serpenyővel megégettem a kezemet. Lepergett a legfelső vékonyka réteg a bőrröl, azonnal hidegvízbe mártottam 10-15 percig. Mivel megijedtünk bementünk sürgősségire. Tetanuszt kaptam, bekötötték. 2. Fokú sérülés lett, azóta voltaam újrakötözésen, van időpontom holnapra is. Kb meddig marad kötésben a seb? Piroskás meg mintha gennyes is lenne picit. Mit tehetek vele? Mennyire számíthatok késöbb hegmentes gyógyulásra?2014. szept. 23. 21:39
1/1 anonim válasza:
Addig kötik, amíg nyílt seb. Függ a seb kiterjedésétől és mélységétől. Nekem az alkarom több mint felén volt mély másodfokú égési sérülésem, majdnem 2 hónapig kellett kötözni.
Amíg az orvosnál kötözik, semmit nem kel tenned vele.
Utána, ha otthon kötözheted magadnak, akkor ugyanúgy, mint ahogy az orvosnál kötötték.
Amikor már nem kell kötözni, akkor kenheted neogranormon kenőccsel.
Az, hogy hegmentesen gyógyul-e, szintén függ a kiterjedéstől, a mélységtől és persze a kezeléstől.
Nekem hegmentesen gyógyult, igaz, sokáig kellett kezelni, és nagyon odafigyelni rá. Most már csak a bőrszínem más ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!