Mikor fogok hozzászokni a kontaktlencséhez?
Már van 3 havi adagom, tehát muszáj lesz elhasználnom, de nagyon félek attól, hogy valamit elrontok... A behelyezés nálam szemenként fél óra (ma volt rajtam először, de csak 10 percig bírtam, aztán kivettem). A kivevés könnyű, fél perc.
De mikor bent volt a szememben egy kicsit szúrt, nem mertem le vagy fel nézni, nehogy elcsússzon. A behelyezésnél folyton belepislogtam, rosszul tettem be, úgy remegett a kezem, hogy egyszer le is ejtettem, aztán átmostam folyadékkal. Kivevésnél pedig úgy bele volt tapadva a szemembe, hogy azt hittem eltűnt valahol a szemgolyómban, persze aztán kiderült, hogy csak jól volt betéve, azért volt a szememhez tapadva.
Aztán mikor bent volt se láttam mindig jól, -1,5-ös, tehát távolra jól láttam, közelre meg nem (?). Közelre homályosabb, mintha nem lenne rajtam.
Nektek meddig tartott míg megszoktátok?
Vagy csak én vagyok ilyen béna? Annyi rosszat mondtak nekem a lencsékről, hogy nem csoda ha félek tőle...
Nézd, néhány nap, max néhány hét azért kell a megszokáshoz, de van akinek a szeme egészen egyszerűen nem bírja. Lehet az is, hogy te is ilyen vagy. De azért így az első nap után még nem akarnék hihetetlen következtetéseket levonni.
Fokozatosan emeld a hordás idejét, akkor, ha már nem irritál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!