Külbokaszalag részleges szakadás! Tanácsok?
Sziasztok!16 napja szenvedtem részleges bokaszalagszakadást.Érdekelne,hogy rendben van e a gyógyulási folyamatom. Kb. a 9. Naptol már jártam bot nélkül is,azelőtt bottal és kerettel. Bokarögzítőt viselek. Ezzel egyidőben már dagadás is lement a lábamról.Tegnap kénytelen voltam utazni,és csak akkor dagadt be kicsit.Kenem,jegelem,bár napi 1-2-szer,mert egyre jobb.Most bottal járkálok,megakarom várni a 4 hetet amit az orvos tanácsolt,azután mobilizáció.Szóval bottal járok a házban,meg kimegyek kicsit az udvarra.Sokat pihenek,felpolcolva a lábamat. Nos összességében 2-szer volt,hogy megterheltem szerintem,vagyis már sok volt a lábamnak,akkor lepihentem,bekentem,jegeltem.másnapra rendben volt. Kérdésem az,lehet ebből baj?Sokat pihenek,de nem szeretném elhagyni magamat.Mindössze ez a 2 alkalom volt.Továbbá csak a balesetkor fájt,vmint akkor fáj ha rögzítő nélkül vagyok és zuhanyzok(széken :) ),de minimálisan,ilyenkor húzó érzésem van. Járáskor végig a lábfejemen jártam,a bokámra mai napig nem terheltem a testsúlyomat,csak minimálisan üléskor és azt is pár napja. Aki járt hasonlóan,az mit gondol?Kellőképpen vigyázok rá?4 hét után elkezdhetem a gyógytornát?
Szinte majdnem mindent másoktól,netről,gyógytornászoktól kérdezek mert az orvosom nem foglalkozott velem(magyar egészségügy...).
Köszi. Hát nekem kb bő 1 hónapja történt, nagyjából ugyanaz mint neked.
Járni tudok, kicsit sántikálva. Megyek dolgozni is, nap végén amikor hazamegyek érzem hogy picit sajog. A bokámnál még most is meg van dagadva, kicsit aggaszt hogy miértnem megy már le. Pedig kenem fekete nadálytő krémmel napi 3x. Plusz felpolcolom és jegelem amikor tudom. A másik, hogy nem tudom kiegyenesíteni a lábfejemet teljesen. Ez is aggaszt.
Lehet vissza kéne mennem kontrollra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!