Mit jelent az, hogy hegesedés van a fülemben?
Figyelt kérdés
Az elmúlt kb. 5évben voltam 2szer fül-orr gégészeten egyéb dolgokkal és mind a kétszer megemlítették, hogy hegesedés van a jobb fülemben és kérdezték nem fáj, de nem igazán, sőt egyáltalán, így nem is foglalkoztam vele egyáltalán. Azonban az utóbbi hónapokban azonban elkezdett fájni, de nem magától, hanem csak akkor amikor a jobb oldalamon fekszek, ha még mellé füldugót is használok meg főleg. Gondolom van összefüggés az említett hegesedés és a fájdalom között. Van amikor erre kelek fel, hogy irtózatosan fáj a jobb fülem, de napközben ez teljesen elmúlik. Szerintetek van erre valami otthoni gyógymód? Mennyek el orvoshoz vagy felesleges mert ezzel kb már semmit nem lehet érdemben kezdeni és ilyen "hehes marad" örökké?2014. aug. 9. 16:54
1/1 anonim válasza:
Általánosságban a hegesedés legtöbbször korábbi gyulladások következménye(vagy sérülés, de gondolom ilyesmi nem volt, szóval inkább gyulladás, ami hegeket hátrahagyva gyógyult).Nem írtad, feltételezem nem is közölték, hogy pontosan a fül melyik alkotórésze heges, de talán nem is lényeg. A heg szokott zsugorodni, feszülést okozni, talán ez összefügghet a bizonyos testhelyzetben jelentkező fájdalommal, vagy megint begyulladt, és az fáj, sose lehet tudni. Ez a feltételezésem, a tanácsom pedig, hogy keresd fel a dokid, hogy újra problémád van. Ha talál gyulladást, kezelni kéne, és akkor egy füst alatt megmondja, tud-e valamit kezdeni a hegekkel, de otthoni gyógyír szerintem nincs. /Apámnak volt sokszor középfül gyulladása, nála írtak le hegesedést - a dobhártyán asszem - de neki nem volt fájdalma, csak minimális halláscsökkenés az adott oldalon/. Szóval érdemes orvoshoz fordulnod, jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!