Félrenyelés esetén mit tehetek, ha egyedül vagyok?
Figyelt kérdés
Ha valaki erősen félrenyel valamit, gyakran szükség van elsősegélyre. Legalábbis így tudom. De ha nincs ott senki, akkor a köhögésen kívül mit lehet még tenni, pl ha hasba ütöm magam? de most komolyan érdekel.2014. jún. 28. 21:56
1/3 anonim válasza:
A hasba ütés nem fog segíteni. A Heimlich-manőver nem egy szimpla hasi ütés!! Köhögj, ilyenkor csak azt lehet.
2/3 anonim válasza:
Nem a hasadba nyelsz félre, szóval felesleges ütögetned.
Egyébként általában ilyenkor elkerülhetetlen a fulladás. Egyszerűen önmagadnak nem tudsz olyan szögben és olyan erővel megfelelő behatást kifejteni ami érne bármit is. Csak a köhögés magad.
3/3 anonim válasza:
Én múltkor nyeltem félre, de nagyon.. Azt hittem ott a vég. Bár inkább megakadt a borsó héja.
Köhögtem, már hánytam is, sőt az orromból is a hányás jött, olyan szinten nem akart lejönni. Ettem egy szelet kenyeret, ittam vagy 2 bögre vizet és lement. De vagy 8-szor hánytam..
Szóval hánytasd magad én azt mondom. Egyél kenyeret, igyál vizet, ha így akad meg. KÖHÖGJ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!