Miért gyógyulnak ilyen lassan a sebeim?
Kb április elején megégettem a karom egy munkadarabbal,ami rá kb 1 órával felhólyagosodott.Ez nem is lett volna akkora gond,de nagyjából egy hónapba telt,mire teljesen begyógyult,és a helyén egy barnás folt maradt(Pedig nem volt olyan mély az égés)
Májusba eléggé nagy területen lehorzsoltam a karom,de nem túl mélyen(felületesen,akkor nem is vérzett,csak "nedves" volt),ez majdnem 3 hét alatt gyógyult be,pedig nem volt egy nagy durr maga a seb-itt ismét barna folt maradt.
Eddig a régebbi sebeknél nem vettem észre,hogy ilyen nyoma maradt volna valaminek,pedig volt már ezeknél komolyabb vágásom,horzsolásom stb,de ott minden 1-2 hét alatt eltűnt.
Tudom,hülyén hangzik a kérdés,de teljesen indokolatlannak tartom,hogy ilyen foltok maradjanak hátra egy piti sérülésből.
én c vitaminról még sosem hallottam/olvastam ilyet.
a sebgyógyulás lassúságának az oka a cinkhiány. vegyél pezsgőtablettát vagy zn tablettát a drogériában, párszáz ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!