11 hónapos lányom beütötte a fejét és valószínű az orrát is. Kialakulhat ettől "monokli" a szemén?
2 napja legurult pár fokot a lépcsőn. Jobb szeme felett beütötte a homlokát és úgy tűnik hogy az orrá is, mert kicsit mintha meg lenne dagadva. Vérzett kicsit az orra is. Bevittük a sebészetre, csináltak röntgent, elküldtek fül-orr-gégészetre. Ott sem találtak semmit.Hazajöhettünk, megfigyelés ellenében. Nem találtam semmi szokatlant, de mintha most kezdene halványan látszódni a monokli. Nagyon meg vagyok ijedve, már mindent beleképzelek.
Köszönöm a válaszokat!
ó, lesz ez még rosszabb is, mármint a sérülések tekintetében. Semmi gond nem lesz most, hidd el, az én gyerekem is ekkortájt esett akkorát, aminek nyoma lett. Az elmúlt 4 év sérüléseit nézve az volt a legenyhébb :D
Úgyhogy elkezdődött, anyuka!!!! :)
Rakerestem, tisztában vagyok mi van vele. 3 röntgenfelvételt csináltak, plusz még egyet az orráról mert nem sikerült jól.
Nem feltűnő egyáltalán, csak én is bebeszélek magamnak mindent. Több mint 48 órája történt, minden rendben van vele , semmi különös dolgot nem látok rajta. Minden úgy van ahogy eddig. Én úgy gondolom ha komolyabb baja lenne, az már rég kijött volna, és fájlalná a fejét. Sírna. Védőnő 24 órát mondott hogy figyeljem meg, meg az orvos is, ennek már a duplája eltelt. Hányni nem hányt, mondták hogy ha agyrázkódása lenne akkor már hányt volna pár órán belül.
Még egy röntgen, meg MR? Nem túlzás ez?
A kérdésedre válaszolva: Igen, simán lehet ettől monoklija.
Nincs semmi baja, nyugodj meg!
Drága emberek, ha valaki beüti a fejét (és nem a szemét) és a szeme vérzik be, az azt jelenti, hogy oda a szeméhez csorog a vér valahonnan.
Nagymamádnak, aki beütötte a homlokát, esetleg repedése vagy törése is lehetett, ami szépen bevérzett. Az, hogy orvos nélkül szépen megúszta, az szerencse. Ennek a gyereknek is lehet repedése vagy törése, bár valószínűleg túl nagy törése nincs neki, ha nem látták a röntgenen, de az a vér, ha tényleg ott van, jött is valahonnan, és nagyon kevéssé valószínű, hogy tényleg a szeme alatti területről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!