Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Részleges izomszakadás esetén...

Részleges izomszakadás esetén mikor kezdhetek újra sportolni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

3 hete szenvedtem részleges izom(rost)szakadást a vádlimban sportolás közben (squash). Heti kétszer játszottam, illetve heti 3szor kerékpároztam. 36 éves vagyok, ez az első "komolyabb" izomsérülésem.

Viszonylag rendben van már, csak akkor érzem, ha ráfeszítek, vagy nyújtani próbálom (amiket inkább hanyagolok). Naponta iszom egy magnézium és egy calcium sandozt és C-vitamint. Két hétig kentem Flectorral.

2 napja a fáslit is elhagytam.

A doki csak a flectort mondta a diagnózis után, meg hogy egy ideig ne sportoljak, de pontosabb infókat nem, és most már nagyon mozognék, de nem merek, félek a rásérüléstől.

Hétvégén már fájdalom nélkül megmásztam a fiammal a Hárshegyet, ami jó jel számomra, de sprintre egyből jelezne a lábam.

Meddig várjak a squashal? Mikor kezdhetek szép lassan mozogni? Úszás és kerékpározás már szóba jöhet? Mostantól squash edzéseken és meccseken használjak fáslit vagy valami rögzítőt?

Köszönöm

2014. jún. 11. 13:11
 1/3 anonim ***** válasza:

A helyedben visszamennék az orvoshoz és töle kérdezném meg.

Ö meg tudja állapítani egy vizsgálattal, hogy mennyire terhelhetö az adott izom.

Mi interneten keresztül semmiképpen sem tudjuk a TE állapotodat megnézni és föként a többség nem szakember ezen a téren.

2014. jún. 11. 13:19
 2/3 anonim ***** válasza:
Sajnos akár hónapokba is telhet. Szintén az orvost ajánlom.
2014. jún. 11. 13:21
 3/3 anonim válasza:

Szia!

Látom, hogy régen történt már a dolog, de hátha olvasod a hozzászólásomat és tudsz segíteni. Nekem is a (bal) vádlimban történt sport közben izomszakadás tegnap, s jó lenne látni a középtávú esélyeimet. Most még pihentetem, fekszem, de arra lennék kíváncsi, hogy vajon mikor tudok legközelebb (nem automata) autót vezetni. A szakadás megtörténte után megpróbáltam autóval hazamenni, de esélytelen volt, a kuplung benyomása is iszonyatos fájdalmat jelentett. Vajon 1 hét pihenés után van esély rá, hogy már vezessek?

Egyébként hogyan alakult nálad a port, mennyi idő után tudtad végül a korábbi sportos életmódodat folytatni?

Jártál gyógytornára, s ha igen, mikor kezdted, s mennyi időn keresztül jártál?

Köszi előre is ha válaszolsz!

2017. máj. 28. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!