Mitől fáj a hasam a bordám alatt?
2 napja kezdődött, jobb oldalon közvetlenül a bordám alatt feszül, nyilall, de csak ha összegörnyedek, főleg ha közben felhúzom a jobb lábam, vagy így fordulok balra. Egyébként normál testtartásban semmit sem érzek, látni/kitapogatni sem lehet semmit, csak a leírt mozdulatoknál jelentkezik fájdalom és csak jobboldalt.
Nem emlékszem mostanában semmilyen nagyobb megterhelésre..
ha csak az nem lehet, hogy azon a napon az átlagosnál többet ettem, akkor arra gyanakodtam, hogy azért fáj, mert sokat ettem és tele van a gyomrom.
Mitől lehet, mit csináljak vele?
Én epeproblémára tippelnék.
Amit vagy az váltott ki, hogy nagyon leterhelted a gyomrodat a sok étellel vagy epeköveid vannak. Ez, amit leírtál, ez a fájdalom tipikusan epeproblémára utal, a jobb borda alatti fájdalom. Vagy még esetleg májprobléma.
Mindenképpen menj el orvoshoz és legyen egy ultrahangos vizsgálat és ha ilyen gondod van, akkor nem nagyon kéne leterhelni a gyomrodat és jobban oda kéne figyelni, hogy mit eszel.
"Tipikus vakbélgyulladásnak hangzik, ha erős a fájdalom"
A vakbélgyulladásnak tipikusan a köldök környéki és alhasi részen megjelenő fájdalom az egyik tünete. A jobb bordaív alatti fájdalom epe vagy májproblémára utal, ugyanis a jobb bordaív alatt található a máj és az epehólyag!
Köszönöm a válaszokat! Lekopogom, úgy tűnik elmúlt.
Lehet, hogy csak simán meghúztam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!