Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » A húzódás és a rándulás...

A húzódás és a rándulás között van különbség?

Figyelt kérdés
És ha igen, mi?
2014. máj. 24. 10:33
 1/4 anonim ***** válasza:

Rándulásnál ha pihensz akkor hamarabb helyre jön.

Húzódásnál jóval tovább tart a felépülés,mármint tovább fáj...

Legalább is Én ezt tapasztaltam...És amit egyszer meghúzol,arra utána már oda kell figyelni,rándulásnál is.

2014. máj. 24. 10:38
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

És orvosi értelemben mi a különbség?

2014. máj. 25. 13:49
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Rándulásnál ,hirtelen rándul meg a szövetek,míg húzódásnál nem .Nem vagyok orvos de gondolom hogy így van.

De bemásolom amit most gyorsan neten találtam.

"

Rándulás z ízületeket az ízületi tok és az ízületi szalagok erősítik. Baleset következtében a tok és a szalagok is sérülhetnek, ennek következményeként alakul ki a ficam. Ficamról akkor beszélünk, ha az ízületi porcfelszínek (vápa és a fej) elmozdulnak egymástól. Teljes ficam (luxatio) esetén a vápa és a fej teljesen eltávolodik egymástól, míg a részleges ficamnál (subluxatio) az ízületi felszínek (a fej és a vápa) távolodnak el, az ízületi rés megnagyobbodik, az ízületi tok és a szalagok megnyúlnak, de a fej még az ízületen belül marad. A leggyakoribb ficamok: a vállficam, könyökficam, ujjízületi ficamok, térdkalácsficam és a bokatörésekhez társuló felső ugróízületi ficamok. Részleges ficamok a bokaízületben (felső ugróízületben) és a vállízületben jönnek létre leggyakrabban.

Húzódás

Izomsérülések esetén az izmokat ért mechanikai hatás miatt azok szerkezete károsodik, esetleg nyílt seb is keletkezhet. A sérülés mértékétől függően, az izom mozgatása nehézkessé válhat, de akár az is előfordulhat, hogy a sérült nem képes mozgatni az adott végtagot. A szervezet próbálja orvosolni a károsodást, ezért jelentkezik duzzanat a sérülés helyén, az érintett terület begyulladhat, vagy reumás fájdalom jelentkezhet. Húzódások esetén, az izmok a túlzott megterhelés hatására tartósan összehúzódnak, görcsbe rándulnak, mely fájdalmasabb, mint egy egyszerű izomláz. Izommerevség és gyulladás a tünete.

2014. máj. 25. 15:54
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon hasznos a válasz, köszönöm!
2014. máj. 26. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!