Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Eltört a kisujjam? HELP!

Eltört a kisujjam? HELP!

Figyelt kérdés
Ma a húgommal való röplabdázás közben a kisujjamat nagyon megütötte a labda. Pillanatok alatt megdagadt körülbelül kétszeresére a normális méretétől. Eléggé fáj és kemény a duzzanatnál. Eltört vagy csak zúzódott? Holnap mindenképpen felkeresem a dokit, csak félek hogy mi lesz. A repedést is begipszelik? 17/f
2014. ápr. 21. 17:50
 1/10 anonim ***** válasza:

a repedést is, igen

csak a röntgen tudja megmondani, hogy eltört-e, röntgen nélkül még a doki sem tud biztosat mondani

lehet, hogy csak sínbe rakják

2014. ápr. 21. 18:00
 2/10 anonim ***** válasza:
Törés, repedés egy kutya. A leírásodból úgy tűnik eltört, de biztos csak röntgen után lesz. Ujjak sérülésénél sínt kapsz, ha az ujjad tört, azt nem gipszelik. Vicces lenne. :)
2014. ápr. 21. 18:00
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha az ujjperc törik vagy reped, akkor csak ilyen kis alumínium sínbe teszik, az nem vészes. Ha az ujj alappercénél van a törés (a tenyerednél), akkor viszont begipszelik az egész kezedet könyökig. Tapasztalat :(
2014. ápr. 21. 18:01
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! A kisujjam tövénél dagadt meg nagyon ott kemény és ott fáj. Holnap irány a doki
2014. ápr. 21. 18:07
 5/10 anonim ***** válasza:
Akkor az vsz. nagy gipsz.
2014. ápr. 21. 18:19
 6/10 anonim ***** válasza:

Ja és ha gipszelik, akkor nem csak a törött, hanem a mellette lévő másik ujj is gipszbe kerül (esetedben a gyűrűsujj).

De azért lehet, hogy csak csúnyán hátratört az ujjad, de nem tört el a csont. Remélhetőleg.

Én onnan tudtam, hogy törés (nekem a gyűrűsujjam tört el), hogy a legkisebb mozgatásra is éles, szúró fájdalmat éreztem, nem tudtam írni vagy fogni a kezemmel, pár óra múlva dagadt be és akkorra is lilult be csúnyán.

2014. ápr. 21. 18:28
 7/10 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm! Mindenképpen fontos lenne hogy holnap elrendeződjön mert szerdán egy vizsgám lesz az iskolában, onnan nem szabadna hiányozni
2014. ápr. 21. 21:20
 8/10 anonim ***** válasza:
na mi lett a kezeddel?
2014. ápr. 22. 13:36
 9/10 A kérdező kommentje:
Hála nem tört el, csak letört egy 2.5 mm-es darab belőle. Sajnos begipszelték, gipszsínben van, 4 hétig pihen. Jobb kezemen lett ez, és mivel jobbkezes vagyok a suliban nehezen boldogulok
2014. ápr. 25. 21:48
 10/10 anonim ***** válasza:
A gipszsínt 1 hét után körkörös gipszre szokták cserélni (nálam legalábbis így volt), az egy fokkal jobb azért, valamennyire tudod vele használni már a kezedet (pl. írni).
2014. ápr. 26. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!