Az ugrálástól fájdult meg a hátam?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék Múlt héten kezdtem el Fitness Blenderes videókra mozogni. Az első videóban ugrálós gyakorlat is volt és utána marhára elkezdett fájni a hátam, azt hittem majd hozzá szokik a testem a gyakorlatokhoz de nem... Azóta is fáj.. Szerintetek ha egy-két napot pihentettem és a videókban teljesen lecserélem egyenlőre az ugrálós gyakorlatokat másra, akkor rendbe jön? Hozzáteszem előtte bemelegítettem, lehet azért történt mert még nagy a súlyfeleslegem hozzá. :( ( 165 cm - 78 kg )2014. ápr. 13. 09:33
1/3 anonim válasza:
Pihentetni kellene a hátad legalább 1 hétig minimum... nem csak 2 napig. A tornázást fel kellene függeszteni addig is. Utána csak fokozatosan lehet belekezdeni a tornázásba, erőltetésbe, nem lett volna szabad rögtön a kemény edzést választani. Ha valaki nyárra akar jól kinézni, azt ne nyáron előtt 1-2 hónappal kezdje meg, hanem fokozatosan. Valami light-os tornát ajánlok elsősorban... Ha nem javulna, el kellene látogatni a doktor úrhoz. :) Bármi kérdésed van, írj üzenetet.
2/3 anonim válasza:
Ekkora túlsúllyal nem érdemes ugrálással kezdeni. Örülj, hogy a hátad fájdult meg figyelmeztetésképpen, mert a térded meg csendben megy tönkre, és mire rájössz, már késő.
3/3 A kérdező kommentje:
Nem nyárra akarok jól kinézni, hanem egész életemre. :) Nem most kezdtem ezt az egészet, csak eddig mást mozogtam, csak az már semennyire nem volt megerőltető (szobabicaj). Lassan már fél éve változtattam életmódot, tehát mondhatjuk hogy nem egy hirtelen fellángolás... :)
Mellesleg, a tanácsokat köszönöm, megfogadom!
2014. ápr. 14. 09:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!