Eltorhetett az ujjam?
Figyelt kérdés
Tegnap visszahajlott elég csúnyán. Tudom mozgatni, de behajlitani egyáltalán nem, es meg kiegyenisiteni sem. Nagyon felek hogy nem csak megzuzodott vagy valami. Iszonyatosan faj, a ketszeresere dagadt. Mivel este tortent a balrset nem mentem orvoshoz, csak borogattam de maszerintem megyek az ugyeletre , de nem tudom mire szamitsak, ha eltört volna, mozgatni se tudnám nem? Szerintetek, volt már valaki hasonló cipoben?2014. ápr. 5. 07:51
1/7 anonim válasza:
Hátrahajlott ujj sokszor törik, job lenne megnézetned, akkor is ha csak zúzódás.
2/7 anonim válasza:
" Tudom mozgatni, de behajlitani egyáltalán nem, es meg kiegyenisiteni sem. Nagyon felek hogy nem csak megzuzodott vagy valami. Iszonyatosan faj, a ketszeresere dagadt."
Ezek alapján szerintem eltört. De az is lehet hogy csak megrepedt, de biztos hogy nem zúzódás.
3/7 anonim válasza:
A jó ég tudja! Gyakran egy zúzódás ugyanolyan tüneteket okoz,mint egy törés és fordítva. Röntgen nélkül a tünetek alapján nem lehet biztosat mondani.
4/7 A kérdező kommentje:
Mivel nem lilult be es nem feketedett be, abból gondolom, hogy nem tört el
2014. ápr. 5. 08:33
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ,megyek az ugyeletre :)
2014. ápr. 5. 08:33
6/7 anonim válasza:
Nekem is eltört és még a helyéről el is mozdult!!!
7/7 anonim válasza:
Ha - remélhetőleg - nincs is eltörve, akkor is alumínium sínbe szokták tenni 2-3 hétre az ujjat ilyen sérülésnél. Érdemes megröntgeneztetni mindenképpen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!