Súlyos a sportsérülésem? (többi lent)
Én 17,5 éves vagyok. Focizás közben sajnos síp- és szárkapocscsonttörést szenvedtem, melynek következtében 2 hétig gipszsínbe volt a lábam, melyet 4 hét fekvőgipsz követ(ett), melyet jövő hét pénteken vesznek le a lábamról. Várhatóan járógipszet kapok
A járógipsz meddig lesz majd a lábamon? A járógipszet mennyire lehet majd terhelni? A járógipszben mehetek már suliba? Mennyi idő lesz mire felépülök teljesen és mikor focizhatok újra? (Nagyon hiányzik már a sport!)
Tapasztalataitokat és válaszaitokat előre is köszönöm.
A járógipsszel mehetsz majd suliba. Ha kell akkor használj majd mankót! Egyébként elvileg a te testsúlyodat (nagy részben) a járógipsznek el kell(ene) majd bírnia. A járás is nehezebb lesz vele mint nélküle. Természetesen a járógipsz nem arra szolgál, hogy ugrálj vele, mert akkor eltörhet. A teljes felépülés még hónapokig elhúzódhat. Rohamosabb javulás talán majd azután indulhat majd meg.
Mielőbbi jobbulást kívánok!
Bár a fiamnak "csak" bokatörése és bokaszalag-szakadása van. 1,5 hónap után márc. 21-én vették le a lábáról a fekvőgipszet és kapott legalább 3 hétre járógipszet. A sporthoz való visszatérés az legalább 3 hónap lesz neki.
Neked ennél valószínűsítem, hogy hosszabb lesz ez az idő.
A járógipszet terhelheted, de ajánlott, hogy eleinte még pár napig mankózzál. Iskolába természetesen a járógipszben már mehetsz.
3 hónap után május 16-án vették le véglegesen a gipszemet. Ugyan 8 hétig jártam utána gyógytornára, ezután teljes gyógyulást diagnosztizált az orvos. Ennek ellenére még mindig van olyan, hogy fáj a lábam.
Lesz-e még olyan, hogy teljesen tünetmentes lesz a korábban törött csont ill. testrész vagy erre már ne is számítsak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!