Csuklózúzódás után is be van dagadva és fáj?
Helló!
December 8-án ráestem a bal csuklómra, és azonnal ping-pong labda nagyságú duzzanat nőtt a hüvelykujj csontom és a csuklóm találkozásánál. Bementem a sebészetre, megröntgenezték, de azt mondták nincs eltörve, de mivel este volt már próbáltak minél hamarabb hazazavarni(nem leplezték az unottságukat, a kezemhez egyetlen egy egészségügyi dolgozó nyúlt, a röntgenezős nő, amikor beállította hogyan tartsam a kezemet).
Felírtak rá flector gel-t. Az elkövetkezendő 1-1,5 hétben fásliztam éjjel-nappal és kentem a kenőccsel napi többször is, nem erőltettem meg mivel egy papírlapot sem tudtam megfogni, az 5 ujjam közül pedig a hüvelyk és mutató ujjamat egyáltalán nem tudtam mozgatni.
Elmúlt a fájdalom, egyre jobban tudtam mozgatni, fogni vele, már csak annyi volt a baj hogy rátámaszkodni nem tudtam mert fájt és nem bírtam magam tartani(pl. mikor a fotelból ki akartam szállni).
Már szinte semmi baja nem volt, csak kicsit a duzzanat megmaradt és mikor a csuklómat hátra hajlítom beremeg a kezem meg ott húzódik valami.
Az elmúlt napokban viszont egyre nagyobb a duzzanat, és olyan mintha egyfolytában nyomná valami ott a kezemet, tehát minden pillanatban úgymond fáj. Ha a hüvelykujjamat mozgatom akkor viszont erőteljesebben érzem azt a területet.
Most megint kenem flector-ral, de a fáslizást feleslegesnek tartom. Szerintetek fáslizzam is, jegeljem, vagy mit csináljak vele? Remélem nem tettem tönkre a csuklómat egész életemre...
Köszönöm a válaszokat előre is, 17/L.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!