Ha a sarkamról lejön a bőr és sebes lesz és már alig tudok rálépni mit tegyek?
Figyelt kérdés
2014. jan. 27. 18:18
1/6 anonim válasza:
Természetesen kösd be,vegyél pl. Bepanthen plus krémet és azzal. Mitől jött le? Megsérült?
2/6 A kérdező kommentje:
am mióta középsulis lettem nemigazán birja a sok járkálást és az egyik csizmám amiben suliba járok kicsit mozog a lábamon és az dörzsölte ki.eddig nem volt nagy baja csak most a bőr is elkezdett lehámlani róla és lett rajta egy nagy seb.. eléggé fáj
2014. jan. 27. 18:29
4/6 A kérdező kommentje:
igen :) köszönöm :)
2014. jan. 27. 18:54
5/6 anonim válasza:
mindenképpen fertőtlenítsd, nekem van erről egy nagyon komoly tapasztalatom. Egy új cipő feltörte a lábam legelső nap. Semmi vész leragasztottam, másnap ugyanabban megint suliba mentem. Mire haza értem már véres volt sarkam. Semmi vész megint leragasztottam ezúttal jobban. Harmadnap osztálykirándulás(!). Hiába volt nagyon jól leragasztva a cipő felgyűrte a ragtapaszt és a gézt és ráragadt a cipőmre, ami onnantól kezdve még jobban törte a lábamat ugyanis innentől már a géz (ami ugyebár érdes) dörzsölte a lábam. Azt hittem megveszek! Az osztályfőnök meg cseszegetett, hogy miért maradok le állandóan, és hogy mindig rám kell várni. Végigcsináltam az egész napot ilyen lábbal. Mire haza kerültem lüktetett az egész lábfejem, és a cipő csupa vér volt, nem csak beül hanem már kívül is, ugyanis átázott a vértől. Úgy kellett lehámozni a lábamról. Gyorsan bekentem, begézeltem, felpocoltam. Estére már nem csak a lábfejem, de az egész lábszáram lüktetett. Szerencsére pont ekkoriban tanultuk bioszból a elfertőződést és jeleit. Gyorsan megvizsgáltam a lábszáram, hogy elindult-e felfelé a piros "csík" és igen elindult! Go to the hospital! Tetanusz! És örüljünk, hogy a mai modern világban már gyógyítható a tetanusz oltással, mert már nem élnék. És ezt egy cipő miatt!
6/6 anonim válasza:
Azért a Bepanthen plussal kend be,mert az fertőtleníti és hámosítja is. A PIROS CSÍKNAK ÉS A TETANUSNAK SEMMI KÖZE EGYMÁSHOZ! Erre a sérülésre nem kell tetanusz oltás. A piros csíkot "egyéb" baktériumok okozzák,amik ellen kell a kenés és a kötés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!