Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Ütés érte a fejem. Lehet e...

Ütés érte a fejem. Lehet e baj belőle?

Figyelt kérdés

Kézen álltam itthon és amikor hátra akartam bucskázni megijedtem hogy nem lesz elég helyem és ahogy estem, beütöttem a fejem a padlóba. Nem mondhatom hogy pont fejre estem, mert ha jól emlékszem, a vállam egy kicsit tompította az esést. De azért eléggé beütöttem a fejem. Utána egy kis jeget tettem a fejemnek arra a részére ahol beütöttem. Már nem fáj nagyon, de azért aggódom egy kicsit.

Anyum szerint az ilyen ütések évek múlva károsíthaják az agyat. Ez mennyire igaz? Keresgéltem a neten, de nem talaltam semmi konkrét cikket, csak agyrázkódásokról, de en nem hinném hogy agyrázkódást kaptam volna. Ha mégis, akkor az is csak minimális lehet.

A másik ami idegesÍt, hogy vizsgáim is most vannak és aggódom hogy ez valamilyen hatással lesz a koncentrációmra és az emlékezőképessége.

Ha valaki tud tanácsot adni, vagy esetleg volt még hasonló helyzetben, legyen szíves válaszoljon. Előre is köszönöm.

2014. jan. 24. 19:33
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodj meg, hála Istennek az emberi test úgy van kitalálva, hogy azért meglepően sokat kibír. Az agy folyadékban úszik a koponyában, ami nagyon sokat tompít az ütésből. Édesanyád biztosan arra a megfigyelésre alapozta a véleményét, hogy pl. az ökölvívók esetében, akik rendszeresen sok ütést kapnak fejre (a KO eszméletvesztéssel kísért agyrázkódás!) idősebb korukra gyakran lesznek Parkinson betegek, illetve a demencia (szellemi hanyatlás, elbutulás) is gyakoribb náluk. Ha nem volt eszméletvesztésed, diffúz fejfájásod, hányingered, mozgászavarod, látászavarod, egyensúly- vagy járászavarod, akkor jó eséllyel még csak agyrázkódás sem lehetett, ami történt.
2014. jan. 24. 19:45
 2/4 anonim ***** válasza:

Az anyukád - már ne is haragudj - ostobaságokat beszél és fölöslegesen ijesztget.

Ha az ütés után nem volt hányingered, lázad, nem szédültél, nem ment el a látásod percekre, azaz, ha nincs agyrázkódásod, akkor nem lehet nagy gond.

Nagyon dühös vagyok az ostoba médiára, mert a Schumacher-féle balesetek kapcsán félinformációkkal halálra idegesítik az embereket. Te NEM nagy sebességgel csapódtál neki valaminek, hanem egyszerűen elestél.

Nekem sokszor volt ilyen, ájulás miatt, és egyéb balesetek miatt is. Semmi gondom nincsen.

DE ha nagyon ideges vagy, akkor ne idegeld magad anyukával, hanem menj be az ügyeletre, és nézesd meg a fejedet. Elküldenek röntgenre vagy CT-re és mindjárt kiderül, hogy a világon semmi bajod sem lett. Ha pedig mégis, akkor legalább azonnal lehet tenni ellene.

2014. jan. 24. 19:47
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat. Valóban nem voltak komolyab kellemetlen tüneteim az ijedtségen meg a helyi kiseb fájdalmon kívül.

Első válaszoló: Szerintem is arra gondolt anyukám. És még többek között a daganatokra is, mert egy ismerősünket múlt héten műtötték, és anyum szerint ilyesmit ütések is okozhatnak.

Az emberi test valóban sokat kibír (a külömboző ütésektől kezdve az alváshiányig), magam is tapasztaltam, csak az ilyen fej ütések mindig megilyesztenek.

Második válaszoló: Köszi a választ. Amúgy igazad van, a média nagyrészt negatítvan befolyásolja az embereket és fő céljuk a pánikkeltés. Anyumnak pedig szokása eltúlozni a dolgokat, de már valamelyest megszoktam. Ami a tanácsodat illeti, nem érzem hogy szükség lenne orvosi kivizsgálásra. Először is mit mondanék nekik: fejre estem de már nincs semmi bajom, vizsgáljanak ki? Másodszor meg nagyon drága.

Köszönöm a gyors válaszokat mégegyszer.

2014. jan. 24. 20:10
 4/4 A kérdező kommentje:
komolyabb* elnézést.
2014. jan. 24. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!