Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Mivel fedjem be a sebet?

Mivel fedjem be a sebet?

Figyelt kérdés
Van egy varasodo seb a belsö combomon,le van fedve gézzel és leragasztva de egy ponton ahol még gyenge az uj bör folyton beleragad a gézbe és mikor cserélném vagy bekenném,ujra feltépi.mivel szokták ezt megoldani? szabadon hagyni nem tudom tele menne kosszal meg amugyis szétdörzsölném ruhával stb.

2013. dec. 13. 18:58
 1/8 anonim ***** válasza:
66%
Mielőtt leveszed a sebről, áztasd jól át kamillás vízzel. Akkor nem ragad bele.
2013. dec. 13. 19:17
 2/8 anonim ***** válasza:

ne áztasd.

GYógyszertárban kérj Grassolind vagy Cuticerin-lapot, azt tedd a kötés alá.

2013. dec. 13. 19:21
 3/8 anonim ***** válasza:

Szerintem se áztasd, mert ha a seb is ázik, az nem túl jó.

Tényleg a gyógyszertárban kérj valamit. Az előzőben leírtat nem ismerem. De van olyan steril tapasz, aminek a széle ragasztó, a többi részre anyag (pl. Cosmopor, de van több fajta is). Nekem nemrég volt sebem, azt használtam és nem ragadt bele.

2013. dec. 13. 19:23
 4/8 anonim ***** válasza:
71%
Amiket írtam, Cuticerin, grassolind direkt erre a célra vannak, kenőcsös tüllök, amik nem ragadnak a sebbe, sőt, segítik a gyógyulást :) Nem is drágák, érdemes venni otthonra.
2013. dec. 13. 19:25
 5/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen:))
2013. dec. 13. 19:35
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekem az alkaromon volt egy két tenyérnyi egybefüggő seb, amit naponta kötöztek.

Hyperol oldattal áztatták le a kötést, Betadine-nal fertőtlenítették és Ialugen kenőcsöt tettek rá. Ezek közül a kenőcs vényköteles, de ha nem tudsz hozzájutni, jó helyette a Dermazin krém is.

2013. dec. 13. 20:30
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm neked is:)
2013. dec. 13. 20:39
 8/8 anonim ***** válasza:
67%

Nagyobb méretű (seb)tapaszt vegyél (gyógyszertárban)

vagy dokival irasd föl

2013. dec. 15. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!