Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Mit választanátok? Altatásban...

Mit választanátok? Altatásban vagy helyi érzéstelenítésben?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm súlyos műtét előtt áll, tumor van a térdében, ezért a lábát amputálni fogják. Az orvosok szerint 30-40 perc az egész, csak az a kérdés, altassák-e? Ő fél az altatástól, de azt sem akarja ébren "végignézni" ahogy fűrészelik a csontjait.

2013. dec. 9. 11:39
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Lehet választani? Ez elég fura. Azt hittem, ilyen komoly műtétet csak altatásban végeznek.

Én is félek az altatástól, most volt először műtétem pár hete. De minden rendben volt, az altatás semmi nem volt! Az volt a legkevésbé kellemetlen része az egésznek.

Úgyhogy nem kell félnie. Ellőtte alaposan kivizsgálják, hogy altatható-e és minden rendben lesz!

2013. dec. 9. 11:46
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen, volt akit nem altattak. Igazából ez egyszerű műtét - csak a paciensnek komoly.
2013. dec. 9. 11:48
 3/9 anonim ***** válasza:
Amputációt nem csinálnak lokálban, kivéve ujjnál. Térd feletti amputációnál a választási lehetőség a gerinc illetve az altatás.
2013. dec. 9. 11:49
 4/9 A kérdező kommentje:
Igen, gerinc érzéstelenítésre gondoltam! Bocsi, nem vagyok szakember...
2013. dec. 9. 11:51
 5/9 anonim ***** válasza:

hát nem mindegy :)

Mondd meg az ismerősödnek, szakemberként az altatás hátrányát abban látom, hogy ébredés után elég lesz megbirkózni a tudattal, hogy nincs lába, ne akarja mellé a fájdalmat is. Érzéstelenítés esetén még néhány óra fájdalommentesség garantált.

2013. dec. 9. 11:52
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm, ilyen válaszra nem is számítottam!

Ha ébren van, talán jobban elfogadja a hiányt is... de nem fogja érezni, ahogy vágják?

2013. dec. 9. 11:58
 7/9 Noriko. ***** válasza:
Nem kell végignéznie, mert eltakarják. Nemhogy egy amputációnál, hanem már egy érműtétnél is. Nyugtatót is biztos kap majd.
2013. dec. 9. 13:06
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Engem altatásban amputáltak.

A fájdalom később jön...

2013. dec. 16. 23:35
 9/9 anonim ***** válasza:
Gerincérzéstelenítésnél lehet kérni bódítást is, alszik, de mégsem kell tubus meg lélegeztetőgép.
2013. dec. 17. 02:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!