A bal lábamon, a nagylábujjamon benött mindkét oldalon a köröm és 2 vadhús szerűség jött rá, ha meg nyomom nem fáj csak érzékeny. De viszont vérzik meg gennyezik! Ilyenkor mit lehetne csinálni vele?
Figyelt kérdés
Február és Március között ráesett egy vas darab a nagylábujjamra,eszméletlenül fájt,belilult és szépen lassan kezdte ledobni magát.
Mikor már jött az újj köröm a kettő sarka a lábujjam tetején benött!
Egyszer már volt ilyenem kivágták de ugyan ugy visszanött és nem igazán szeretnék orvoshoz fordulni vele !
Valamit nem lehetne csinálni vele itthon ?
2013. dec. 5. 20:20
1/6 anonim válasza:
Amikor váladékozik,gennyes mindenképpen kend be Betadine-al és kösd is be.A vadhús miatt el kéne menned orvoshoz,mert azt csak ők tudják kezelni. Ha ez a gyulladás megszűnt keress egy jó pedikűröst,ő ha rendszeresen eljársz, ki tudja vágni úgy a körömsarkakat,hogy nem legyen velük gond.
2/6 anonim válasza:
A Betadine egy jó nagy baromság,rá ne tegyed,Ha még nem nagy a vadhús,akkor esetleg Tegyél rá Tetran kenőcsöt és alatta elfog száradni,elhalni az a hús de véletlenül se kapard le hagyd úgy,amúgy kislábujjon hatásos ez a Tetran dolog,de én 3szor voltam ilyen tünettel úgyhogy mindenképp ezt ki kell vágni az általános sebészeten az SZTK-ba,de ne aggódj mert érzéstelenitő után semmit nemfogsz érezni.
3/6 anonim válasza:
Olyan területekre,mint pl a láb, a Tetran NEM VALÓ! Hajlamosít gombásodásra. Ha valaki hosszabb ideig használja szinte 100%,hogy gombás lesz a bőre,körme. Azért szoktuk a Betasine-t használni,mert az baktérium és gombaölő is egyben.
4/6 anonim válasza:
De ember kit érdekel,nem 100évig kell használni,a betadine meg szimpla fertőtlenitő amitől nem lessz jobb,hidd el jó a Tetran 1-2szer kell bekenni vele és elhámositja,elfog száradni a gyulladás,szerintem tudom mit beszélek 4benőtt lábujj után...
5/6 anonim válasza:
Ember!!! Lóxart sima fertőtlenítő! Sima fertőtlenítő pl. az alkohol,a formalin.
6/6 anonim válasza:
Pedig hiába halogatod, majd amikor sántítasz már akkor fogsz elmenni orvoshoz.
Nekem is ez volt.
Több ,mint fél évig jártam így.
Nyomkodtam naponta a gennyet a lábujjamból, meg vagdostam ki lidocainnal a körmöt, de semmi sem segített.
Aztán elmentem orvoshoz, leinjekciózták, kivágták és 10 éve nem nőtt be újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!