Miért olyan rémes, ha valakinek be van gipszelve a lába?
Bocsi, nem szeretnék senkit megbántani, csak tudatlanságomban kérdezem :D
Nekem még nem volt, csak ahogy így elképzelem, nem tudom, hogy miért olyan nagyon rossz.
Nekem a bokám tört le, és műteni kellett, betettek egy fémlemezt és 6 csavart. Másfél hétig volt hagyományos gipszsínben, aminek az eleje kicsit nyitott, ezt fáslival körbetekerték, ez sokkal lazább volt viszont rettenetesen nehéz. ma raktak rá könnyített gipszet, ezzel 4 hétig feküdni, utána 2 hétig járni vele és utána 3 hónap gyógytorna. Szóval elleszek én ezzel egy darabig. :)
Ami nagyon rossz, hogy semmit nem tudsz egyedül csinálni, nehézkes a fürdés, mert víz nem szabad érje, lógatni sem lehet, mindig magasabban kell legyen a beteg láb mint a medence. Nem tudod megmosni, még a wc-zés is nehéz ...
Közlekedés vagy mankóval vagy járókerettel. Én speciel a járókeretet jobban preferálom, mert stabilabb, a mankóval majdnem elestem. Öröm az ürömben, hogy van idő meditálni, tévézni, netezni és nincs házimunka és semmilyen munka. Ez most mind a párom feladata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!