Amikor gipszben voltál, hogyan élted át?
Figyelt kérdés
amikor pl először kerültél gipszbe, már aki2013. nov. 23. 18:12
1/3 anonim válasza:
Szarul..a csuklóm volt eltörve, nemrég vették le a gipszet róla.Az összes ujjam gipszben volt, kivétel a hüvelyk,nem tudtam vele semmit csinálni csak lógott a nyakamban..ha nem kötöttem fel, dagadt mint az állat..borzalmas volt.most alig mozog a kezem.
2/3 anonim válasza:
Nekem most is abban van, csuklótörés.
Nehezen kezelem. Eleinte fájt, most viszket, vízhólyagok lettek rajtam a gipsz szélénél.
Tisztálkodás, öltözés volt a legnagyobb gondom.
Másik kezemet megerőltettem, vezetni nem tudok, főzés csak olyan félkész kajákból.
Ha minden igaz, 1 hét múlva leveszik. Már előre tervezem, fél napig tespedek a fürdőkádban, nem érdekel se telefon, se csengetés.
Az érzések ellenére túlélhető. Igaz, nehezen. Kitartás!
3/3 anonim válasza:
A nyarat egy jó kis sajkacsonttöréssel és szétcsúszott csuklóízülettel indítottam, 6 hét gipszet ígértek. Hát nem volt egy leányálom, mert pont az író kezem került gipszbe,és pont vizsgaidőszak kellős közepében voltam.Az első pár napban tört a gipsz, meg mindenhogy fájt a kezem, nem tudtam párnával se egy kényelmes helyzetet találni neki. Nem tudtam közreműködni a házbeli dolgokban, meg úgy magamat ellátni, pl. hajat mosni, szőrteleníteni, bár utóbbit a másik kezemmel megoldottam.Aztán kezdtem feltalálni magam, a jó kezemmel pl. nekiálltam konyhát takarítani,sőt, fél kézzel fel is mostam.A gipszes kezemen a tenyerem iszonyatosan bebüdösödött,az ujjaim kiszáradtak,és pikkelyekben hámlott róla a bőr. Végül 4 hét után leszedték a gipszet, örültem,mint majom a farkának, de nemsokára rájöttem, hogy nem volt olyan vacak az a gipsz, mert sokkal jobban tartotta az alkarom.Sőt, ránéztem az immár gipsz nélküli alkaromra, és egy iszonyat nagy, könyökhajlatig terjedő véraláfutással szemezhettem...rögtön rosszul lettem, úgy kellett ledőljek,hogy el ne szédüljek (bár minden kórházi dologtól kivagyok, ez van)Egyébként nagyon nyűgösen viseltem ezt az időszakot,magamat hibáztattam,amiért elővigyázatlan voltam és amiből kifolyólag a törést okozó kisebb baleset származott.Utána gyógytornára is jártam, néha,nagyon ritkán még vannak olyan szögek,amikben picit nyilall, de ez már semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!