Csigolya törés mennyi idő alatt gyógyul és egyáltalán meg tud-e fájdalommentesen gyógyulni?
Elütött egy kamion, háti 9. 10. csigolya törésem (összeroppanás) lett, mennyi idő mulva gyógyul meg / lesz fájdalommentes ?
6 hét után elvileg nem kell már fűzőt hordani.
Erős csontozatú 40 év alatti vagyok, törésem még sosem volt.
most telik le a 4. het, de rosszabb lett mint ahogy az első két hétben volt. Ráadásul zsibbad, hideg lesz, majd hirtelen felmelegszik(forró érzet) időnként (napi pár alkalommal) a labam. Remélem ez sem lesz végleges.
Pedig a röntgen, mri nem mutat nagy bajt.
Vissza kell menned kontrollra, nem?
Műtöttek?
Az a nyak alatti rész (mert ugye az első hét
azok a nyakicsigolyák)-
Esetleg valamilyen vitaminokat nem mondtak, hogy szedjél?
Ami gyorsítja a gyógyulást
Igen, az a lapockaknal van valahol, ahol a kamion lökhárítója megtolt. Pont ezért a kéz, nyak mozgatás jobban fáj, mint pl a járás - ülni szinte egyáltalán nem tudok még, vagy csak max 10 perceket, aztán a lapockánál bénító fájdalom jelentkezik.
2 hét utan voltam kontrolon, akkor találták meg, hogy a 10. csigolya is össze van roppanva (addig csak a 9.-ről volt szó)
muteni nem kellett, 4 nap utan kiengedtek a korhazbol, fuzovel.
valami 4 szemes csonterositot kaptam, azon mar tul vagyok
Aki túl van ilyen traumán irjon már, hogy mennyi idő alatt lehet helyrejönni, mert nagyon kellene már dolgoznom..
Amíg össze nem forrnak a csontok
Meg a törés milyenségétől is függ
Gondolom néhány hónap csak kell hozzá
Orvos nem mondott semmit?
Nekem is 9 10-es csigolya összeroppanásom van tavaly április óta.Műtétre kaptam időpontot idén szept20-ára.
Nekem azóta is -övszerü- fájdalmaim vannak, a kezdethez képest jól vagyok, csak még reggel nehéz kelni az ágyból, de napközben már elvagyok, persze gyógyszeres kezelés.
Nekem már lassan egy éves folyamat, de fájdalmaim még vannak.Csodálom, hogy kiengedtek a kórházból kettős csigolyatöréssel. Engem kapásból félrekezeltek,elsőre ideggyógyászaton voltam, infúzió,stb, aztán reumatológia gyógytorna,stb,majd kiderült vmikor júniusban h tul.képpen gerinctörésem van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!