Milyen tünetei vannak a bordarepedésnek, mit lehet róla tudni sos?
a bordatörést, repedést és zúzódást pont ugyanúgy gyógyítják. Pihenéssel és fájdalomcsillapítóval.
A röntgennek és a pontos diagnózisnak akkor van értelme, ha fizet a biztosító. Egyébként édesmindegy.
Sajnos a bordasérülések hosszú ideig fájnak, akkor is, ha törés nincs, mert a levegővétel miatt nem igazán van a mellkas nyugalomban.
pihenni addig, amíg fáj.
NEm mindegy, mi a munkája. HA sokat mozog, emelgeti a karját, esetleg nehezet emel, az nyilván fájdalmasabb, mint ha egész nap ücsörög, ha nincs jó helye, feláll és mozog kicsit.
Én 3-as bordatöréssel dolgoztam, amíg 4 nap után haza nem zavart a munkahelyi orvos a röntgen után.
Volt bordarepedésem is, de azzal szinte nem is foglalkoztam.
Orvoshoz mindenképp el kellene menni röntgenre, mert nem mindegy, hogy repedés, vagy elmozdulálos törés..
Nekem volt bordatörésem. Napokkal később mentem dokihoz. Antibiotikumot írt fel mert ilyenkor félő hogy tüdőgyulladás alakul ki a sérült borda miatt. Tornáztatnom kellett az izmokat (lufifújással), hogy gyógyulás közben ne tapadjanak véletlenül a sérüléshez, vagy valami ilyesmi miatt, már nem tudom pontosan. Mikor megkérdeztem mikor dolgozhatok, azt mondta, ha bírom a fájdalmat akár a rendelőből is mehetek. Én pihentettem 1-2 napot majd mentem dolgozni. Hozzáteszem akkor pultosként dolgoztam tehát tálcáznom kellett, rekeszt emelgetni......
De elvileg nem szabad nagy súlyt emelni, nehogy elmozduljon a törött borda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!