Köszörű szikra pattant a szemembe, mit tehetek?
Figyelt kérdés
Sziasztok! ma köszörültem , de csak most vettem észre hogy benne van a szememben egy kis köszörü szikra maradvány, nem olyan nagy
próbáltam zsebkedővel kiszedni de nem nagyon megy meg nem is akarom eröltetni
mit tehetek, magátol ki fog jönni?
2013. nov. 6. 21:32
11/21 A kérdező kommentje:
óóó nem hittem hogy ez ilyen komoly :(
sajnos holnap mennem kell dolgozni úgyhogy csak este tudok majd elmenni,
köszönöm a válaszokat!
2013. nov. 6. 23:06
12/21 anonim válasza:
Sürgősen keresd fel a szemészetet ,a védőszemüveg használata sem nyújt 100% védelmet a szikra szembekerülése ellen!
13/21 anonim válasza:
Pedig simán bevinnének a mentők az ügyeletre
17/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Már voltam az ügyeleten, tűvel kikaparták, nem volt valami kellemes :S
soha többet nem köszörülök.
2013. nov. 7. 18:51
18/21 anonim válasza:
Még mázlid volt, hogy ki bírták szedni
Pihentesd
Mostmár csak jobb lehet
19/21 anonim válasza:
Azért hogy őszinték legyünk, ennyire nem kell begazolni. A szem egy okosan felépített szerv, az esetek döntő többségében néhány nap alatt simán kilöki magából az idegen testet. Bősz barkácsoló lévén számtalanszor pattant a szemembe fa,- vagy fémforgács, vagy fröccsent bele az ívhegsztő szikrája. Ennek ellenére 50 évesen kerültem először szemészetre, amikor az olvasáshoz már túl rövidnek bizonyult a karom.
20/21 anonim válasza:
Nem mai kérdés már ugyan, de én is leírom a történetemet, mert nekem ezt az oldalt dobta fel az elsők között a google, úgyhogy aki hasonló cipőben jár, annak írom ezt most le. Nekem a minap ment a szemembe szikra flexeléskor. Először nem is érdekelt, majd hátha kijön. Este azért fájt, másnap munka. El is mentem melózni. Aznap azért szép vörös volt a szemem, de estefelé már kezdett elmúlni. Másnap még melóztam, de a szemem már nem is fájt. Hazaértem gondoltam zsepivel majd én kiszedem, de hosszas küszködés után sem sikerült. Nah mi legyen.. Várjak még hátha kijön..? NEM, muszáj elmennem szemészetre, nem kockáztatok, pedig utálok ilyen helyekre járni. Főleg úgy, hogy nemrég költöztem ide és azt sem tudtam mi merre, de hát google a barátom. Elmentem, várni kellett, de hát ez ilyen.. Behívtak, leültettek a szemvizsgáló masina elé, majd belenézett a doktornő és megkérdezte, hogy flexelt? Hát igen.. Úgyhogy kaptam érzéstelenítő cseppeket a szemembe, majd visszaültetett a masina elé és egy tűvel hamar ki is szedte a szikradarabot. Majd ez után még kimosta a rozsdamaradványokat is a szememből és, hogy őszinte legyek egyáltalán nem volt vészes. Nem volt kellemes, az igaz, de fájni nem fájt. Végül cseppentett még egyszer majd kiállították a receptet és már mentem is. Fájdalmat már csak akkor éreztem, mikor este kezdett elmúlni az érzéstelenítő hatása. Úgyhogy mindenképpen érdemes mihamarabb túlesni rajta, mert kitudja mi lesz, ha hagyom tovább rozsdásodni a maradványokat a szememben..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!