Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Lenne baj belőle, ha egész...

Lenne baj belőle, ha egész nap törökülésben ülnék?

Figyelt kérdés

Ha sokat ül az ember, mondjuk egy autóút, vagy hosszú repülő úton elzsibbadhat a lába, elgébesedik.

Törökülésben meg még mereven is tartja a lábát.

Lenne belőle baj, ha egész nap török ülésben ülnék?

2013. okt. 9. 13:20
 1/6 anonim ***** válasza:
lenne. még egy kényelmes széken is rossz ülni hosszútávon, mert ugyanott nyomja.
2013. okt. 9. 13:55
 2/6 anonim ***** válasza:
igen.mégpedig a vérkeringés miatt.ezért is zsibbad
2013. okt. 9. 13:56
 3/6 anonim ***** válasza:

amputálják a lábad ha elszorítasz ereket. lótusznál is ez van:

Jógázás közben elaludt a harcművész a pécsi vonaton, amputálták

Index

2012. március 29., csütörtök 10:39 | aznap frissítve

|

asztalos2

Lótuszülésben aludt el a karácsony másnapján Villányról Pécsre tartó vonaton a harcművész Asztalos János, nem tudott talpra állni, bal lábát amputálni kellett, írja a Bors.

Asztalos egy villányi szórakozóhelyen biztonsági ember, napok óta keveset pihent. „A kupéban egyedül voltam. Lótuszülésben helyezkedtem el, harcművészként gyakorta meditáltam ebben a pózban. Nagyon fáztam, de a fáradtság ezt az érzést is legyőzte. Mély álomba zuhantam. A végállomáson iszonyatos fájdalomra ébredtem, mintha valaki kést szurkált volna a bal lábamba."

a trombózis azért valószínűbb törökülésnél

2013. okt. 9. 14:51
 4/6 A kérdező kommentje:

Neee! :O Nemár! Nem hiszem el... Komoly? De hát, Ázsiában ülnek sokan törökülésben!

[link]

Mostz ha ők így ülnének 0-24 be levágnák a lábukat?

2013. okt. 9. 14:54
 5/6 anonim válasza:
Amikor utoljára hosszú utat tettünk meg autóval (4 ezer km) kb fél óra után zsibbadt a lábam és minimum 1 órát pihentetni kellett míg ujra vissza tudtam ülni.
2013. okt. 11. 21:44
 6/6 anonim ***** válasza:
Ázsiában a szerzetesek is átmozgatják magukat. A buddhista szerzeteseknél is gyakori módszer a 30-60 percenként járás.
2013. okt. 11. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!