Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Mikor fog helyrejönni?

Mikor fog helyrejönni?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy kb. másfél- két hete nagyon megrántottam a bal hüvelykujjamat. Semmi különöset nem csináltam, épp a cipőmet vettem le, és rándult egy nagyot. Valami elképesztően fájt akkor egy napig, aztán fokozatosan egyre kevésbé, de teljesen nem múlt el.

Majd rá kb. három napra, egy sima kis erőkifejtéstől (hajszárító billenőkapcsolójának feltolása) ismét megrándult, és akkor már tényleg borzalmasan fájt az újabb sérülés, napokig.

Aztán lassan az is enyhült. Fájdogált, de nem vészesen.

Most, ahogy ültem le a kanapéra (szóval megint csak semmi extra) sikerült kicsit beütnöm. Nem volt vészes ütés, de komolyan, annyira fájt, hogy majdnem elájultam. Azóta megint feldagadt, forró az egész, zsibbad a karom... Nagyon nem oké valami. :S

Szerintetek mi lehet vele? El nem tört, mert mozgatni tudom - bár nem kellemes -, erőt is tudok vele kifejteni, vagy legalábbis, ha mazochista lennék, akkor tudnék. A lényeg, hogy biztosan nem tört el, vagy ilyesmi, de normális az, hogy egy rándulás ennyire durva, és ilyen sokáig, ilyen sokszor újra megsérül? :s

2013. okt. 2. 21:56
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Elképzelhető hogy az első rándulásnál valamelyik szalag vagy ideg becsípődött az ízületbe és ezért nem tud tökéletesen meggyógyulni és könnyen újra megsérül.

Én a helyedben keresnék egy jó csontkovácsot aki megnézi és helyre rakja. Orvossal is megnézetheted, de az maximum beolt vagy ad gyógyszert a gyulladásra, amitől lehet hogy jobb lesz, de az elmozdulás becsípődés nem múlik el és a gyógyszer hatásának elmúltával újra kiújul.

Jobbulást neked.

Javaslom hogy amíg eljutsz a megfelelő szakemberhez addig hűtő gyulladáscsökkentő krémmel kezeld. Én a zöld lóbalzsamot ajánlom. Nekem bevált.

2013. okt. 3. 10:15
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Azt gondolom én is, hogy az első rándulásnál valami "nagyobb" dolog is történt, mert az tuti nem normális, hogy már kis túlzással akkor is újra megsérül, ha egy kis légy rászáll. :S

Most épp nem fáj, ma egész jó volt, de ugyanolyan érzékeny továbbra is. Így kb. hetente le fog sérülni újra és újra. :S

2013. okt. 3. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!