Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Kórházba szállításkor mindig...

Kórházba szállításkor mindig szoktak tűt, kanült infúzióhoz szúrni, ha mondjuk tudatánál van a beteg, és kifejezetten nem kéri?

Figyelt kérdés
tű, infúzió, mentő, rosszullét, kórház

2013. szept. 17. 00:33
 1/9 A kérdező kommentje:
jaj, véletlenül odaírtam a kulcsszavak abba a másik részbe is...bocsi :)
2013. szept. 17. 00:36
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha beteg élete függ tőle akkor szerintem mindentől függetlenül megteszik. Ha nem olyan súlyos akkor valószínűleg nem. Viszont többnyire ha valaki már életveszélyben van, az nem fog azzal törődni hány tűt állítanak belé, csak mentsék meg az életét.
2013. szept. 17. 00:59
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ne hívj mentőt, ha nem kérsz kezelést, mert feleslegesen lefoglalod.

Mentőt életveszélyesetén hívunk, és akkor nem az van, hogy kérem, nem kérem.

Egyébként azért, hogy könnyen tudják adagolni az infúziót, injekciót, és csak egyszer kelljen szúrni.

2013. szept. 17. 01:27
 4/9 anonim ***** válasza:
35%

A kulcsszavakat érdemes megadnod "abban a másik részben". Nem pedig a kérdés alatt. A kérdés alatt inkább a kérdésed kifejtését tedd.

Amúgy nem mindig szoktak tűt szúrni, de az esetek többségében nem a beteg dönt erről. Gondolom Mo-val kapcsolatban kérdezted. Amúgy ha valaki nagyon nem akarta és nem is volt szükséges de mégis megtették akkor lehet jogi vitába kezdeni.

2013. szept. 17. 01:37
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én pl szétvágtam az ütőér környékén a csuklómat,és mivel egy ronggyal volt elszoritva,ezért csak magamnak tartottam a kezem,de tudatomnál voltam,de a kocsiban nem adtak semmit,csak a kórházban!
2013. szept. 17. 01:57
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem szúrnak minden esetben, és ha 100% osan tudatodnál vagy és mentelálisan egészséges vagy akkor meg is tagadhatod.
2013. szept. 17. 10:35
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

igazából azért kérdeztem, mert nekem rémálmom az, hogy egyszer mondjuk rám jön -tegyük fel-, egy fulladásos roham az utcán és valaki mentőt hív, majd attól lennék igazán rosszul, hogy meglátom, hogy egy tűt akarnak belém szúrni, ugyanis nem rajongok értük :)

2013. szept. 21. 22:10
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ez bukó lehet. Fulladásos rohamnál nem biztos hogy egyértelműen tudod kommunikálni hogy nem akarsz tűt. SŐT! Akarni fogod a tűt. :)
2013. szept. 22. 00:07
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
A fulladásos roham életveszélyes helyzet. Ott nem fognak megkérdezni. Egy tűszúrás sokkal jobb, mint a megfulladás, hidd el.
2013. szept. 22. 04:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!