Mostanában elkezdtem futni és fáj mind a két térdem ha futok. Tudtok-e segíteni?
Nem tudom, hogy ez talán egy kezdeti fázis és még nincsenek eléggé bejáratva a térdeim vagy valami mással van összefüggésben. Akár ha bármilyen tanácsot tudnátok adni az is nagyon jó lenne! (? )
Fiú (15)
178 cm
70 kg
Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Van elég jó futócipőm puhán rugózik minden :D Sajnos főként beton van a környéken salak sehol föld meg ahol van ott 1 méteres a gaz. Mindig melegítek de figyelni fogok azokra amiket mondtatok és még egyszer köszönöm!
Aki térdvédő szalaggal fut, ott már baj van. Ezeket a segédeszközöket csak meglehetősen ritkán szabad alkalmazni futáskor. Szerintem a probléma gyökerét kell megkeresni, A helyedben felkeresnék egy sportorvost, aki nem baj, ha éppen orthopédus. Ő a vizsgálatok után mindent el is fog mondani. 25 éve futok, legtöbbet aszfalton. Voltak térdfájdalmaim, de kevés futót ismerek, aki nem küszködött ilyen jellegű sérüléssel, mert ugye lehet ez egy nem észrevett sérülés is. Flexagil krém csodákra képes.Nem írtad mennyit és hányszor futsz. Én minden nap futok min. 10,6 km-t. Ez a legkevesebb, de térdvédőt egyetlen egyszer tettem fel, majd a sportorvos le is szidott érte, hisz az nem erre való. A bemelegítés, a futás utáni nyújtások, mint fentebb írták elengedhetetlen az edzések során. Minél többet fogsz futni, enyhülni fognak a fájdalmak, futás közben egyébként is feltelitődik a térd ízületi folyadékkal.
Kívánom, hogy érezd magad jól, futás közben is.
Üdv.: Rea
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!