Műtötték a karomat és három ujjam van begipszelve, a mutató és a hüvelykujjam van szabadon, ezek nagyon bedagadtak és fájnak, mit csináljak vele?
Figyelt kérdés
Eltört a csuklóm és az ujjaim. A csuklómat csavarozták és az alkaromig vagyok gipszelve úgy, hogy 3 ujjam is benne van a gipszben. Két hétig voltam gipszsínben, most három napja kaptam körkörös gipszet. A bajom vele az, hogy szörnyen bedagadt a két ujjam, ami kint van a gipszből (főleg a mutatóujjam). Miért van ez és mit tehetnék ellene?Először gondoltam, megkérdezem itt ismeretlenül minthogy kiderüljön, hogy ez természetes és kinevessenek a kórházban..Előre is köszi a válaszokat! :)2013. aug. 7. 12:39
1/5 anonim válasza:
Nem túl szoros a gipsz?
Nekem a kisujjam és a gyűrűsujjam volt gipszben tavaly, volt, hogy úgy éreztem, menten szétfeszíti a gipszet az egész karom. Ilyenkor felemeltem a fejem fölé a gipszelt kezemet, akkor csökkent rajta a nyomás :)
Meg jobb, ha nyakba kötve hordod, ha lógatod, sokkal rosszabb. tapasztalat.
2/5 A kérdező kommentje:
A fej fölé emelés tényleg jó, köszi a tippet! Amikor gipszsín volt rajta, végig fel volt kötve, azt hittem már nem kell, de akkor lehet, jobb ha visszateszem. Csak ne lenne ilyen meleg :/
2013. aug. 7. 13:48
3/5 anonim válasza:
Nem irigyellek, nekem tavasszal volt legalább. A gipszsínt utáltam a legjobban, mert abban a hüvelykujjam kivételével az összes ujjam benne volt körömig. Semmit nem tudtam csinálni a jobb kezemmel.
4/5 anonim válasza:
Ja, meg jobb felkötni. A melegtől még jobban beledagadhat sajna.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Gipszlevétel csak szeptember 18-án lesz, addig valahogy ki kell bírnom ebben :/
2013. aug. 7. 14:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!