Eléggé lehorzsolódott a térdem. Mit tehetnék? Ez normális?
Figyelt kérdés
Tegnap lehorzsoltam a térdem betonon,szerencsére volt rajtam nadrág,de az is elszakadt és lehorzsolódott a térdem. Kifertőtlenítettem,bekötöttem. Bekentem aloe verával és körömvirág kenőccsel is. Most észrevettem,hogy gennyezik. Ez normális? Mit tehetnék a gyors gyógyulás érdekében?2013. júl. 2. 16:44
1/5 anonim válasza:
a gennyezést valószínűleg te okoztad a krémekkel. most mosd le vízzel, aztán fertőtlenítsd le megint, majd kösd be sterilen (sebtapasz vagy fedőkötés). ha mindenképpen be akarod kenni valamivel, akkor csakis a Betadine krémet használd rá (gyógyszertárban kapható), ezen kívül semmit, mert a krémek nem sterilek, és lehet, hogy fertőzést okozatnak. a gyógyulást tekintően meg légy türelemmel. kb 1 hét alatt majdnem teljesen rendbejössz. :)
2/5 anonim válasza:
Én még annyit tennék hozzá, hogy levenném a kötést arra az időre, amikor nem nagyon csinálsz semmit. Levegőzzön csak, de ne kenegesd mindenféle krémekkel, mert többet árt mint használ. Simán rendbe jössz hamar
3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm,most is szellőztetem de akkor lemosom és befújom újra a fertőtlenítővel aztán bekötöm és Betanint teszek rá. Egyébként muszáj befújnom újra a fertőtlenítővel?
2013. júl. 2. 17:05
4/5 anonim válasza:
igen, hogy kiszedd a belerakódott krémek nem steril alkotóit. ja, és fertőtlenítő alatt Betadine-t vagy Braunolt értettem.
1 voltam
5/5 A kérdező kommentje:
Kifertőtlenítettem valami fújóssal és a kötésbe tettem Betadinet. Most úgy tűnik jobb,köszönöm a segítséget:)
2013. júl. 2. 22:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!