Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » HELP! Bele halhatok? Vagy...

HELP! Bele halhatok? Vagy lehet nagyobb bajom?

Figyelt kérdés
kb fel orja jottem haza nagyon szomjas voltam es egy poharba moso szer volt a ruhaknak valo es atlatszo volt en meg egybol lehuztam meg az izet se ereztem..:|| csak amikor le tettem a piharat akkor jottem ra hogy moso szer hanyingerem van meg rosszul vagyok segitsetek letszives!! hipos meg nem tudom milyen
2013. máj. 22. 14:07
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
és maradj nyugodtan amíg megérkeznek, mert az se tesz jót ha izegsz-mozogsz.
2013. máj. 22. 14:32
 12/22 anonim ***** válasza:
Nem tudod vkitől megkérdezni otthon mégis mi volt a pohárba?? majd írj mi lett.
2013. máj. 22. 14:36
 13/22 anonim ***** válasza:

Hipót iszik a gyerek, de az első a GYK. Persze.

Mert anyu, apu, nagyszülő, tesó, szomszéd, és mentők nincsenek telefonközelben. Kamu.

2013. máj. 22. 14:38
 14/22 A kérdező kommentje:
csak elmondom hogy az is volt benne elso dolog meg neztem az ossze tevoket nincs itthon senki hallotam mar olyat hogy valaki ivot es nem let semmi baja amugy meg meg ki mostam a szamat meg ilyenek.....
2013. máj. 22. 14:40
 15/22 anonim ***** válasza:

Kedves 10-es ajánlom a figyelmedbe,ha esetleg máskor is lesz hasonló helyzet:

"A kültakaró sérüléséhez hasonlóan itt is a hígítás az első lépés, azonban az ún. próbakortyolgatást el kell végezni. A próbakortyolgatás lényege, hogy néhány korty vizet itatunk a sérülttel, ezzel győződünk meg a nyelőcső, illetve a légcső épségéről. Ha a nyelőcső és a légcső fala sérült, a folyadék a tüdőbe kerül. Ez esetben nem szabad tovább itatni a sérültet. Ha a próbakortyoltatás sikeres, tehát a folyadék nem a tüdőbe kerül, fokozatosan, legfeljebb 1-2 dl vizet itassunk a sérülttel. A közhiedelemben elterjedt a tej alkalmazása, amely nem ártalmas, de a gyomorban kémiai reakcióba léphet a vegyszerrel, és ez a későbbi orvosi beavatkozásokat nehezítheti. Maróanyagok tápcsatornába kerülésekor mindenképp indokolt a mentők értesítése. "

2013. máj. 22. 14:54
 16/22 anonim ***** válasza:
Kedves 15-ös, ez mind szép és jó, ha a sérült nincs egyedül. De az szerintem nem a legjobb, ha próbálgatja egyedül, aztán vagy elkezd fuldoklani, vagy sem, vagy visszaöklendezi a savat, vagy nem.
2013. máj. 22. 14:59
 17/22 anonim ***** válasza:

Nincs otthon senki, de azért hagynak a gyereknek egy pohár hipót az asztalon, persze. Méghozzá ivóvizes pohárban:)

Kitty, nem te vagy megint? A múlt héten apukádat ölted meg a GYIK-en, most meg magadat?

2013. máj. 22. 15:16
 18/22 A kérdező kommentje:
aki utoljara irt elmondom hogy a konyhab van a moso gep es anya egy piharba szokta kimerni a mososzert es nem a csaladom a hibas hanem en hogy nem figyeltem!! amugy semmi bajom nem mart fel semmitki mostak a gyomrom meg ilyenek es koszonom akik irtak:)
2013. máj. 23. 11:22
 19/22 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy rendben vagy. De a kérdés megmosolyogtatott:

Bele halhatok? Vagy lehet nagyobb bajom?

Mi lehet nagyobb bajod, annál, hogy belehalsz?

2013. máj. 25. 20:52
 20/22 anonim ***** válasza:

Kedves 10-es!

Igen,de az a probléma,h az indok,amiért ne igyon vizet,mert a maró cuccot szétviszi, badarság! Jó tudni mindenkinek.h ilyenkor,ha tud nyelni az illető meg KELL inni egy kevés vizet,ami hígítja a vegyszert!

2013. máj. 26. 00:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!