Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Mi alapján dől el, hogy...

Mi alapján dől el, hogy benőtt körmöt pedikűrössel kell gyógyítani, vagy sebészeten?

Figyelt kérdés

Ha próbálok a köröm szél alá nyúlni, csak nagyon erős fájdalmat érzek. Be van gyulladva, feszül, vörös, duzzadt, még az is fáj ha zoknit húzok. Áztatom néha sós vízben, meg betadint és ebrimycin gélt használok rá, de ezen a ponton nem tudom mit csináljak.

Félek a műtéttől is meg a pedikűröstől is, mindkettőről vegyes dolgokat olvasok, pl olyat h a pedikűrös azért nem jó, mert "csak nagyobb kárt okoz és mindig járni kell hozzá", meg hogy drága, sebészre meg olyat pl, hogy vadhus alakult ki néhány kezeltnél, meg hónapokkal későbbre adnak időpontot csak.

De most akkor mit tegyek? Nem bírom tovább, hogy minden lépés meg mozdulat fáj, hát igazitanám a takarót a lábammal és teljesen feleszmélek arra hogy a lepedő hozzá ér és behugyoznék annyira fáj,de nincs is nagyobb fölös összeg amit ki tudnék adni pedikűrösre, sebésztől meg konkrétan rettegek.

ma 06:09
 1/8 anonim ***** válasza:
69%

Menj orvoshoz. A háziorvosod megmondja.

Vérmérgezés veszély is fennállhat, ha húzod az időt.

ma 06:20
 2/8 anonim ***** válasza:
Egy pedikűrös fel tudja ismerni,hogy mi az amit ő kezelhet és mi az,ami már orvosi dolog. A sósvíz az semmit nem ér, ha össze nyomod két oldalt és fáj,akkor valószínűleg a benőtt köröm nyomja az okozza a fájdalmat. Kérdés,hogy gennyes váladék távozik e belőle, vagy vérzik e. Ezeket nem írtad,szóval ez nem egy sebészeti eset, bár diagnosztizálni csak akkor tudnám ha személyesen látnám (igen, pedis vagyok). Nyilván az a legoptimálisabb ha rendszeresen pl 4-6 hetente el tudsz menni pedikűröshöz, de ez egyáltalán nem szükséges. Első alkalommal már ki tudja szedni a benőtt körömvéget és kitisztítani, és ha nem akarsz többet hozzá menni akkor nem kell. De ne legyen ábrándod, ez valamennyire fájni fog, de csak kb amíg csinálja... Sokkal olcsóbb és kíméletesebb először egy pedist felkeresni.
ma 07:03
 3/8 A kérdező kommentje:

Próbáltam pár képet csinálni, modt ezen főleg a betadin látszik, de a jobb oldal az ami nagyon durván fáj. Most így reggel nem tudom mi lelte, konkrétan lépni alig tudok, és mintha fehéredne egy körben. Ott gyűlhetett most fel a genny? Vagy nem tudom.

Ahova a nyíl mutat, ott feszül most a legjobban, és mintha az ujjam egész jobb oldala átvenné a fájdalmat.

[link]

ma 07:24
 4/8 A kérdező kommentje:

#2 bocsi lemaradt pár válasz, néha gennyes, vérezni pedig minimálisan vérzik, ha épp hozzá nyúlok (pl próbálom kicsit nyomkodni, vagy próbálni alá nyúlni hogy megemeljem, stb..)

Felekresek egyet, ha szerinted ez még menthető vele.

ma 07:26
 5/8 A kérdező kommentje:
Így talán jobban látszik [link]
ma 07:36
 6/8 A kérdező kommentje:
Ja és háziorvos annyit mondott, hogy ebrimycin gélt használjak rá 2 hétig vagy tovább, most egy hete használom.
ma 07:42
 7/8 anonim ***** válasza:
Igen ez egy elég csúnya benövés, nem lesz kellemes míg kiszedik és kitisztítják de meg kell csinálni ☺️ ha félsz a sima pedistől vannak gyógypedikűrösök is (nem mindenki az mert ahhoz kell külön képzés) hozzá is el tudsz menni. A legnagyobb probléma,hogy a betadin is csak felületi, de amíg az nincs rendesen lekezelve sok haszna nem lesz. 😔
ma 08:54
 8/8 A kérdező kommentje:
Esetleg ajánlani tudsz valakit szolnok-Kecskemét környékén? Vagy saját kontaktot küldeni, ha relatíve közel dolgozol? :)
ma 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!