Egy nagyon ájulós embernek sokkal nagyobb esélye van arra hogy lesz egy komoly fejsérülése egyszer? Mennyi ájulást tud kibírni a szervezet?
Kiskoromtól kezdve rengetegszer elájultam. Leginkább oltás vagy vérvétel hatására, de simán a melegtől, a szorongástól is össze tudok esni.
Nemrég vérvétel után kiültem a váróba és hamarosan megint arra ébredtem hogy fogják a lábam és a padlón fekszem. 30 évesen is
Ilyenkor semmi fájdalmat nem érzek, pedig nyilván bevertem a fejem a padlóba.
Volt olyan hogy szomorú állapotban mentem zuhanyozni és a sok rossz gondolattól plusz a meleg víztől a fürdő padlóján ajultam el azonnal….
Akkor viszont emlékszem hogy koppant a fejem…
Meddig lehet ezt csinálni hogy ne fejsérülésben haljak meg?
Hogy lehet hogy eddig nem lett semmi komolyabb bajom ezektől a fej koppanásoktól?
A koponya szerencsére azért elég kemény és masszív csont, nem olyan könnyű súlyos fejsérülést szenvedni.
Sokat segít, hogy ha érzed, hogy jön a rosszullét akkor leülsz, esetleg lefekszel, így nem fogod magadat megütni. Persze erre nem mindenki képes.
2 Nem tudom a tűfóbián hogy segíthetne bármilyen pszichológus. Értem én, hogy keményen a koponya hála az égnek, de azért elég sokan kapnak agyrázkódást és olvastam már olyan cikket is hogy otthon beverte valaki a fejét a szekrény szélébe És csak ennyitől maradandó károsodásai lettek… Ilyenkor azért rám tör a pánik, hogyha belegondolok hogy hányszor ájultam már el életemben és ilyenkor nyilván se kép se hang, tehát halvány fogalmam sincs hogy hogy estem. Azon is csodálkozom hogy egyáltalán az orromat ami már ráadásul egyszer műtve volt vagy az arcomat nem törtem még össze. Volt orvos aki már le is szidott hogy miért nem mondtam el, hogy ájulós vagyok csak hát 30 körül már cikinek érzem, meg nem is vagyok benne biztos, hogy na most is el fogok ajulni…
Viszont volt olyan kretén orvos is aki ő maga hibázott mert mondtam hogy nagyon rosszul vagyok ettől függetlenül felállított az ágyról és mondta hogy üljek ki a váróba. Ezt megtettem pár másodperc múlva nyilván megint a földön voltam…
Egyszerűen csak csodálkozom hogy még hogy nem lett semmi bajom és hogy nem törtem össze magam mikor ennyiszer fordultam már le a székről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!