Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Leszakadt köröm? Normális,...

Leszakadt köröm? Normális, hogy ilyen a sérülés miatt szabad körömágy?

Figyelt kérdés

Tegnap leszakadt a körmömnek egy része sérülés miatt. (Nincs műköröm vagy ilyesmi.) Nem esett le az egész köröm, csak kiszakadt belőle egy rész, de nagyon mélyen, a nyers hús alatta már kint van. Tehát nem csak annyi, hogy jajj egy kicsit beszakadt, annál jóval mélyebb. Vérzett erősen, lefertőtlenítettem, vérzéscsillapítóval fújtam le, mikor elállt, leragasztottam, nem is volt vele semmi gond, érzékeny, csúnya, de ennyi. Este zuhanyzásnál újra lefertőtleníttem, átragasztottam.

Most délelőtt már éreztem, hogy kellemetlenül feszít a ragtapasz alatt. Leszedtem, és a szabad hús (ahol nincs köröm), így kitüremkedik, fel van dagadva, mint egy vízhólyag.

Sose jártam még így, ez mennyire normális? Most újra lefertőtlenítettem és szabadon hagytam, de hát ez azért annyira nem szerencsés a mindennapi tevékenységek közben, hogy ott az eleven, kvázi nyílt hús.

A ragtapasz miatt hólyagosodhatott be, vagy alapból ezzel jár az ilyen körömsérülés? Hogyan járjak el, amíg picit nem gyógyul meg?

okt. 23. 11:39
 1/1 anonim ***** válasza:
A ragtapasztól van. Mikor teheted, legyen szabadon a seb, amikor meg muszáj védeni, ne sebtapaszt rakj rá, hanem kötszert. Az alatt tud szellőzni a seb, míg a sebtapi alatt csak felvizesedik, bedurran.
okt. 23. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!