Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Térdszalag szakadás miatti...

Térdszalag szakadás miatti szalagpótló műtétem lesz. Utána mindenképpen kell majd mankót használni?

Figyelt kérdés
Pár hét múlva lesz a műtét előtti konzultáció. Nyilván akkor mindent meg fogok kérdezni, ezt is, de ez a kérdés addig is érdekel. Nagyon nem hajlok a mankó vagy egyéb járást segítő eszköz használatára, mert félek, hogy hozzá fogok szokni és nehéz lesz letenni majd. Tehát nem büszkeségből nem akarom használni!! Ismerek ilyet, akinek nehéz volt “leszoknia” a mankóról, nem szeretnék így járni. De nyilván vigyázni is szeretnék a műtött lábamra. Tapasztalatokat örömmel olvasnék Tőletek! Köszi
aug. 20. 12:33
 1/4 A kérdező kommentje:
Jelenleg a sok gyógytorna, erősítés tartja úgy a lábam, hogy tudok mankó nélkül menni! Sőt ezt is javasolták orvosok. Csak kellemetlen, instabil a patellám, és nem hajlik rendesen a lábam, ezért lesz műtve.
aug. 20. 12:35
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Pedig kelleni fog, mert kb. 2 hétig egyáltalán nem terhelheted a lábad, csak érintheted vele a talajt. És után is csak a testsúlyod kis részével nehezkedhetsz rá. Átesetem ilyen műtéten és értem a problémádat, mert műtét előtt, a ficam után hónapokig mankóval jártam, illetve lógott a mankó a kezemben, mert nem mertem letenni. Műtét után azonban a fejemben helyre tettem, hogy rendben van a lábam, nem volt instabil a térdkalácsom. Illetve a gyógytorna nagyon sokat segített.
aug. 20. 13:13
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen, kelleni fog.
aug. 20. 13:15
 4/4 anonim ***** válasza:
Amikor a ferjem terdet mutottek, majd 5 evre ra a bokaja serult meg, o is hordta a mankot. Eloszor kettot, utana csak egyet, majd azt sem. A terde azota jobb, mint valaha. ;-)
aug. 20. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!