Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Akik 50-es férfiak belefulladn...

Akik 50-es férfiak belefulladnak a Balatonba azok általában az erős ittasság miatt fulladnak bele a vízbe?

Figyelt kérdés
Általában 10-15-en fulladnak bele a Balatonba. Követem évtizedek óta ezeket a híreket és úgy tapasztaltam hogy vagy tapasztalatlan-úszástudatlan fiatalok fulladtak bele vagy 50es férfiak.
aug. 10. 17:39
 1/3 anonim ***** válasza:
86%

Miért lennének feltétlen ittasak?

50-es férfiként én inkább keringési problémákra, szív-, és érrendszeri betegségre tippelnék.

aug. 10. 17:47
 2/3 anonim válasza:
24%
Igen, a vízbe fúlások 80%-át az ittasság okozza a férfiaknál.
aug. 10. 17:52
 3/3 anonim ***** válasza:

A felhevült testtel való vízbe ugrás törvénye rájuk is vonatkozik. Ráadásul abban a korosztályban magasabb arányban fordul elő szív- és érrendszeri betegség is ami ilyen esetben koszorúsér görcsöt is okozhat, akár ha valaki pitvarfibrillál akkor ennek hatására egy vérrög leszakadhat a pitvari fülcséről és infarktust is előidézhet.

Ha meg úszás közben fulladnak bele, ott meg szintén közre játszhat ez a tényező. Ha valakinek van egy NYHA II-es szívelégtelensége és mondjuk beúszik nagyon és érkezik egy nagyobb hullámtömeg akkor simán előfordulhat, hogy nem bír kiúszni, és megfullad. Obstruktív tüdőbetegségek szintén veszélyesek ilyen szempontból.

De tegyük fel, hogy full egészséges 55 évesről van szó. A Balaton akkor is kiszámíthatatlan és nem véletlenül hangsúlyozzák minden évben, hogy ne ússzanak túl a bóján.

aug. 10. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!