Lehet belőle bajom, ha nem viszem be az igazolást?
Figyelt kérdés
Pár hónapja megharapott egy kutya. Voltam a balesetin, a kutyát megfigyelés alá helyezték, majd a 14 nap után a hatósági állatorvos kiadta az igazolást, hogy a kutya nem veszett. Ezt elvileg be kellett volna vinnem a balesetire, de nincs kedvem fél napot ott várni. Származhat-e bármi bajom, ha nem viszem be az igazolást?júl. 30. 16:37
4/5 anonim válasza:
Szia! Hogyan megy ez a megfigyelés alá helyezés? Én is a balesetin voltam macska harapás miatt, ismerősé a macska, hogyan zajlik ez az egész? Elrendeli az ellátó orvos? Köszi előre is!
5/5 A kérdező kommentje:
Ha veszettség fertőzés lehetősége fennáll, akkor a hatósági állatorvos rendeli el a megfigyelést (értesíteni kell a hatósági állatorvost, a sebedet ellátó orvos nem fogja). A megfigyelés történhet háznál is, ha a tulaj tudja garantálni azt, hogy az állat nem jár ki és nem érintkezik más állattal, vagy el is szállíthatják ebrendészeti telepre az állatot megfigyelésre.
Ha a 2 hetes megfigyelés alatt egészséges marad az állat, akkor nem kell oltást kapnod.
szept. 17. 09:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!