Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Miért viszket a varrás helye?...

Miért viszket a varrás helye? 2,5 éve történt.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

2,5 éve volt egy balesetem, akkor lett egy kb 3-4 cm-es varrás. Néha (most is) annyira viszket, hogy megőrülök.

Valakinek valami bevált tipp, ötlet? Akár házi trükk, vagy gyógyszerári krém?

2024. júl. 27. 00:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem kb. fél éves egy 7 cm-es vágás, de még mindig viszket. A sebész szerint nincs ott semmilyen gond, tehát a seb szép és amúgy meg fene tudja, de azt mondta kenegessem körömvirág krémmel. Nem ezt használtam rá, de kentem más krémmel, Aloe Vera-ssal és úgy jó volt végül is, csak akkor mindig kenni kell, ilyen melegben meg nem használom, inkább alkoholos kézfertőtlenítővel, az egész jó, legalább egy ideig ott nem is ízzad be, nekem egyébként a lágyékhajlatban van.
2024. júl. 27. 07:47
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi a tippet, körömvirágot próbáltam régebben, de ugyanúgy viszketett.

Sajnálom, neked is nagyon rossz helyen van.

Nekem az állam meg a nyakam között. Hála az égnek pont nem látszik.

És ha nagyon vakarom, nagy baja nem lehet ugye? 😬☺️

2024. júl. 27. 08:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Hát nekem nincs olyan régen ott a heg, de azt tudom, hogy vakarni sem lehet, mert akkor kellemetlen, inkább csak óvatosan. Szerintem ott valami hegszövet irritálhatja a bőrt és emiatt hisztamin szabadul fel vagy nem is tudom, esetleg ki lehetne próbálni Fenistillel ilyenkor kenni, ez most jutott eszembe, hátha, abban van antihisztamin.
2024. júl. 27. 08:14
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket 🥰😘
2024. júl. 27. 13:10
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem 21 centiméterem van,volt,contractubex gélt érdemes kipróbálni.
2024. júl. 27. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!