Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Megszúrtam magam egy ágyrugóva...

Megszúrtam magam egy ágyrugóval, ugye nem lesz bajom?

Figyelt kérdés

Elég paranoiás vagyok ilyen téren. Elég szerencsétlenül ültem le az ágyra amiből kiállt egy rugó, és megszúrtam vele a lábamat/végigkarcoltam vele a bőrt, pár mm-t éreztem hogy annyira ment be. Folyó vízben azonnal lemostam és vérzett is mellé. A rugót megnéztem, nem láttam rozsdásnak. Volt már ilyen hogy ugyanezzel a kiálló rugóval végigkarcoltam magam véletlen, nem lett tőle semmi bajom.

Lehet ettől bajom vagy túlparázom?

2024. júl. 12. 09:59
 1/3 anonim ***** válasza:
Fújd le Octenisepttel (én ezt szoktam, bár vhol tudom, hogy tök felesleges) vagy Betadint tegyél rá, de semmi nem lesz.
2024. júl. 12. 10:29
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem a rozsda számít, hanem a kosz, valamint a seb mélysége. Ha tegnap szedted fel a matracot egy lomtalanításon, tehát földes volt a rugó és mondjuk 1 cm mélyen beszúródott, na akkor van félnivalód. Sekély sebben nem alakul ki az az oxigéntől elzárt környezet, ahol a tetanusz baci szaporodni tud.
2024. júl. 12. 18:25
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! :)

Nem, földes biztos nem lehetett a rugó, szerencsére. Már bevarrasodott a helye, bár látok némi bőrpírt a helyén, (dagadás nincs meg tapintásra sem meleg). Én is inkább a szúrt seb miatt aggódtam, a bőrt biztosan átszúrta a kiálló rugó, azt még éreztem is, viszont nem hiszem hogy mélyre jutott volna.

Így most egy kicsit megnyugodtam, köszönöm szépen mégegyszer :)

2024. júl. 12. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!